Nu stiu daca v-am spus ca ne place silvoita, silvoita si nucile. Daca nu v-am spus, va mai spun inca o data! 😁
Cum stam in casa, iesitul afara e un vis frumos, gasim cate ceva de facut, ba o pictura, ba un puzzle, ceva bun pentru burtica…sa nu ne plictisim 😁…
Ingrediente:
Blat
- 4 oua separate
- 4 linguri de ulei presat la rece (am folosit de rapita)
- 4 linguri pline de faina tip 650
Topping
- 5 linguri silvoita / magiun fara zahar
- 50 gr nuci maruntite
O alta varianta de topping/crema (crema alba ca zapda)
- 300 ml lapte integral sau vegetal
- 80 gr unt
- 30 gr unt de migdale
- 40 gr amidon nemodificat genetic
- 3 linguri miere BIO certificata (1an+)
- 1 pliculet coaja de portocala BIO
Cum am procedat
Pofta buna!
- am mixat albusurile pana cand am obtinut o spuma tare, astfel incat, atunci cand intoarceti vasul, albusul sa ramana lipit de acesta
- separat, am mixat galbenusurile cu uleiul pana cand am obtinut o crema
- am turnat galbenusurile peste albusuri si, cu o spatula, le-am incorporat, usor
- apoi, am adaugat cate o lingura de faina si am omogenizat la fel de usor, cu spatula, de sus in jos
- am pregatit o tava (am folosit tava clasica de la cuptor), am asezat o foaie de copt in aceasta si am turnat compozitia pe care am nivelat-o cu o spatula
- am copt blatul ruladei in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 12-15’, in functie de cuptor
- dupa ce am scos rulada din cuptor, am intors-o pe un servet curat si am scos foaia de copt usor
- am uns blatul cu silvoita si am adaugat deasupra nucile maruntite, dupa care am rulat cu tot cu servet si am lasat rulada sa se raceasca; la fel am procedat si cu varianta cu crema alba ca zapada
- dupa racire, am pudrat cu faina de cocos si am feliat-o
- in cazul in care pregatiti varianta alba ca zapada, prima data trebuie pregatita crema
- am pus laptele pe foc, am adaugat coaja de lamaie si amidonul, amestecand pe foc mic pana cand mixul incepe sa se ingroase
- dupa ce am luat de pe foc, am adaugat mierea si unturile si am omogenizat
- am lasat crema sa se raceasca inainte de a trece la pregatirea blatului, deoarece aceasta trebuie sa se raceasca/intareasca inainte de a o intinde peste blat

Pofta buna!
No Comments