Inainte sa apara piticul in viata noastra, nu eram fan banana. Nici astazi nu pot sa zic ca o prea gust – ca atare. Insa, odata cu modul prietenos de a gati, am descoperit cateva preparate bananoase pe care le iubesc si le pap cu mare placere alaturi de el. Briosele bananoase, batoanele din fulgi de ovaz si coacaze, Kinder Rolls – sunt doar cateva dintre ele.
Kidscuitii de astazi si-au castigat de peste 1 an, locul printre preparatele banano-preferate. Extrem de usor de facut si mega gustosi😊. Ramane sa va convingeti singure, mamici😍. Inca ceva: piticul ii adora. Si nu doar al meu🙈. Si nu doar piticii🙈.
A, da! Biscuitii au o textura crocanta, nu umeda sau moale – asa cum ne-a obisnuit Miss Banana in preparatele de acest fel. Aici intervine si prezenta nucilor in aluat dar si faptul ca aluatul a fost intins subtire.
Ingrediente:
- 100 gr banana
- 150 gr faina 650
- 60 gr faina migdale
- 50 gr unt
- semintele unei pastai de vanilie
- optional: ou pentru uns si seminte pentru presarat deasupra
- faina de lucru
📌 Daca nu aveti faina de migdale, puteti sa rasniti migdale sau orice alta nuca pe care o aveti la indemana. Eu am incercat cu alune de padure rasnite – extrem de gustosi au iesit!
Cum am procedat:
- am amestecat cele doua tipuri de faina cu untul, pana a rezultat un aluat nisipos. Am adaugat semintele de vanilie si banana – pasata cu furculita
- am introdus aluatul la frigider pentru o jumatate de ora
- am presarat pe blatul de lucru putina faina, am intins aluatul intr-un strat de subtire (deoarece ii vreau crocanti) si am decupat, cu ajutorul unei forme rotunde, cercuri. In mijlocul lor, am mai decupat un cerc mic. Au iesit astfel niste rotite dragute (pe care puteti sa le ungeti cu ou si sa le presarati cu seminte rasnite de dovleac, de ex)
- am asezat rotitele pe o tava tapetata cu hartie de copt, pe care am introdus-o in cuptorul preincalzit la 170*/15-20′. Se vor rumeni frumos, deasupra.
📌 Pentru copilasii cu aplv, inlocuim untul cu o margarina vegetala bio
📌 De asemenea,in cazul copilasilor cu alergie la ou, renuntam la acesta pentru a unge biscuitii. Putem sa-i lasam asa sau sa-i ungem cu putin ulei de cocos.
📌 Varianta pentru copilasii cu #aplv si/sau #alergieou⤵️
In final, va scriu doar ca sunt cei mai buni biscuiti cu banana pe care i-am facut! Imi place textura crocanta, gustul echilibrat de dulce dat de banana, forma – tooot!! Piciul ii adora!
Hai, sa fim sanatoase – alaturi de prichindeii nostri!❤️
21 Comments
buna, cat de subtire este foaia? mai putin de 0.5 cm ?
Hey!
0,5 e f bine. Sa presari faina pe blatul de lucru, pt a putea sa o intinzi subtire:)
Buna Simona! Nu am gasit pastaie de vanilie. O pot inlocui cu pudra de vanilie eco?
Sigur!😘
Imi poti spune, te rog, si cam cat sa pun?🤗😘
Un varf de cutit e suficient😘
Multumesc frumos!😘
Buna! Din pacate nu am in casa faina de migdale . Cu ce as putea sa o inlocuiesc? Momentan pe raftul din camara am faina de cocos si secara.
Multumesc!
Orice nuca pe care o ai la indemana – macinata:)
Faina de cocos e mult prea absorbanta si modifica cantitatile😋
Buna! Care ar fi varianta de margarina vegetala bio?
Ocazional, Alsan😊
Poti sa-mi spui te rog in ce magazine se găsește și dacă mai sunt cumva și alte variante/mărci?
Andreea, oare la margarina vegetala te referi? O iau din naturiste. O gasesti si in mediul online. Aslan imi place atat ca si ingrediente, cat si ca gust/textura. Se apropie cel mai mult de cea a untului.
Exista si alte marci (Eden, de ex), insa gustul este de “margarina” 100%.
🤗🤗
Foarte gustosi..si bebe a mancat 3 cu iaurt dar si mami vreo 5..Multumim pentru reteta!
foarte buni
Buna! Daca doresc sa iasa moi si nu crocanti ar trebui deci sa intind foaia mai groasa ? Sau nu e o neaparat o reteta de biscuiti moi? Multumesc!😊
Hey, Raluca!
Daca intinzi foaia in strat mai gros, vor iesi mai moi.
De asemenea, pentru o textura mai moale, poti apela la reteta de fursecuri din dovleac
https://mybabyfood.ro/2017/10/10/fursecuri-din-dovleac/😘
Hello! E musai sa ii facem asa cerculet decupat? 😀 sau merg lasati si cerc intreg? Ies mai moi?
Thank you!
Poti sa le dai ce forma doresti. Mie mi se pare ca ies mai crocanti asa, insa probabil e doar perceptia mea🙈
Buna. Margarina in caz de aplv ar putea fi înlocuită si cu o cantitate mai mica probabil, fiind lichid de un ulei presat la rece? Sau no way? Ms mult, ador Rețetele tale, la cat mai multe
Heey! Iti multumesc frumos!❤️
Da, poate fi inlocuita cu ulei, insa in cantitati mai mici. Oricum, difera cantitatile, ca idee.