Kidscuiți

BANANIX

iunie 22, 2018

Inainte sa apara piticul in viata noastra, nu eram fan banana. Nici astazi nu pot sa zic ca o prea gust – ca atare. Insa, odata cu modul prietenos de a gati, am descoperit cateva preparate bananoase pe care le iubesc si le pap cu mare placere alaturi de el. Briosele bananoase, batoanele din fulgi de ovaz si coacaze, Kinder Rolls – sunt doar cateva dintre ele. 

Kidscuitii de astazi si-au castigat de peste 1 an, locul printre preparatele banano-preferate. Extrem de usor de facut si mega gustosi😊. Ramane sa va convingeti singure, mamici😍. Inca ceva: piticul ii adora. Si nu doar al meu🙈. Si nu doar piticii🙈.

A, da! Biscuitii au o textura crocanta, nu umeda sau moale – asa cum ne-a obisnuit Miss Banana in preparatele de acest fel. Aici intervine si prezenta nucilor in aluat dar si faptul ca aluatul a fost intins subtire.

Ingrediente:

  • 100 gr banana
  • 150 gr faina 650
  • 60 gr faina migdale
  • 50 gr unt
  • semintele unei pastai de vanilie
  • optional: ou pentru uns si seminte pentru presarat deasupra
  • faina de lucru

📌 Daca nu aveti faina de migdale, puteti sa rasniti migdale sau orice alta nuca pe care o aveti la indemana. Eu am incercat cu alune de padure rasnite – extrem de gustosi au iesit!

Cum am procedat:

  • am amestecat cele doua tipuri de faina cu untul, pana a rezultat un aluat nisipos. Am adaugat semintele de vanilie si banana – pasata cu furculita
  • am introdus aluatul la frigider pentru o jumatate de ora
  • am presarat pe blatul de lucru putina faina, am intins aluatul intr-un strat de subtire (deoarece ii vreau crocanti)  si am decupat, cu ajutorul unei forme rotunde, cercuri. In mijlocul lor, am mai decupat un cerc mic. Au iesit astfel niste rotite dragute (pe care puteti sa le ungeti cu ou si sa le presarati cu seminte rasnite de dovleac, de ex)

  • am asezat rotitele pe o tava tapetata cu hartie de copt, pe care am introdus-o in cuptorul preincalzit la 170*/15-20′. Se vor rumeni frumos, deasupra.

📌 Pentru copilasii cu aplv, inlocuim untul cu o margarina vegetala bio

📌 De asemenea,in cazul copilasilor cu alergie la ou, renuntam la acesta pentru a unge biscuitii. Putem sa-i lasam asa sau sa-i ungem cu putin ulei de cocos.

📌 Varianta pentru copilasii cu #aplv si/sau #alergieou⤵️

In final, va scriu doar ca sunt cei mai buni biscuiti cu banana pe care i-am facut! Imi place textura crocanta, gustul echilibrat de dulce dat de banana, forma – tooot!! Piciul ii adora!

Hai, sa fim sanatoase – alaturi de prichindeii nostri!❤️

You Might Also Like

21 Comments

  • Reply cristina iunie 22, 2018 at 3:59 pm

    buna, cat de subtire este foaia? mai putin de 0.5 cm ?

    • Reply Simona iunie 23, 2018 at 8:08 am

      Hey!
      0,5 e f bine. Sa presari faina pe blatul de lucru, pt a putea sa o intinzi subtire:)

  • Reply Laura iunie 24, 2018 at 9:20 am

    Buna Simona! Nu am gasit pastaie de vanilie. O pot inlocui cu pudra de vanilie eco?

    • Reply Simona iunie 24, 2018 at 9:34 am

      Sigur!😘

  • Reply Laura iunie 24, 2018 at 2:07 pm

    Imi poti spune, te rog, si cam cat sa pun?🤗😘

    • Reply Simona iunie 24, 2018 at 2:55 pm

      Un varf de cutit e suficient😘

  • Reply Laura iunie 24, 2018 at 4:51 pm

    Multumesc frumos!😘

  • Reply Bolbos Ioana iunie 25, 2018 at 9:33 am

    Buna! Din pacate nu am in casa faina de migdale . Cu ce as putea sa o inlocuiesc? Momentan pe raftul din camara am faina de cocos si secara.
    Multumesc!

    • Reply Simona iunie 25, 2018 at 10:31 am

      Orice nuca pe care o ai la indemana – macinata:)
      Faina de cocos e mult prea absorbanta si modifica cantitatile😋

  • Reply Teo iunie 27, 2018 at 1:54 pm

    Buna! Care ar fi varianta de margarina vegetala bio?

    • Reply Simona iunie 27, 2018 at 3:19 pm

      Ocazional, Alsan😊

      • Reply Andreea S. decembrie 18, 2018 at 10:56 am

        Poti sa-mi spui te rog in ce magazine se găsește și dacă mai sunt cumva și alte variante/mărci?

        • Reply Simona decembrie 19, 2018 at 5:16 am

          Andreea, oare la margarina vegetala te referi? O iau din naturiste. O gasesti si in mediul online. Aslan imi place atat ca si ingrediente, cat si ca gust/textura. Se apropie cel mai mult de cea a untului.
          Exista si alte marci (Eden, de ex), insa gustul este de “margarina” 100%.
          🤗🤗

  • Reply Lucia iulie 5, 2018 at 7:00 pm

    Foarte gustosi..si bebe a mancat 3 cu iaurt dar si mami vreo 5..Multumim pentru reteta!

  • Reply iuliana august 2, 2018 at 10:18 am

    foarte buni

  • Reply Raluca august 26, 2018 at 8:57 pm

    Buna! Daca doresc sa iasa moi si nu crocanti ar trebui deci sa intind foaia mai groasa ? Sau nu e o neaparat o reteta de biscuiti moi? Multumesc!😊

  • Reply Larisa Dana aprilie 13, 2019 at 2:50 pm

    Hello! E musai sa ii facem asa cerculet decupat? 😀 sau merg lasati si cerc intreg? Ies mai moi?

    Thank you!

    • Reply Simona aprilie 23, 2019 at 3:56 am

      Poti sa le dai ce forma doresti. Mie mi se pare ca ies mai crocanti asa, insa probabil e doar perceptia mea🙈

  • Reply Nanu Daniela mai 12, 2020 at 7:11 pm

    Buna. Margarina in caz de aplv ar putea fi înlocuită si cu o cantitate mai mica probabil, fiind lichid de un ulei presat la rece? Sau no way? Ms mult, ador Rețetele tale, la cat mai multe

    • Reply Simona iunie 1, 2020 at 11:20 am

      Heey! Iti multumesc frumos!❤️
      Da, poate fi inlocuita cu ulei, insa in cantitati mai mici. Oricum, difera cantitatile, ca idee.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.