Dulcegării

Brioșe banano- pepenoase

septembrie 1, 2017

Astăzi facem brioșe!! Babyfriendly, așa cum ne-am obișnuit deja:). Și fiindcă e sezonul pepenilor, vedeta de astăzi va fi pepenele galben, care va da un gust deosebit drăguțelor noastre. Iar dacă va trece sezonul lor, nu va întristați. Locul lor poate fi luat de alte fructe de sezon, aromate și nerăbdătoare să înveselească papilele gustative ale celui mic😍.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 2 lg făină 650 – 45 gr
  • 1 lg făină migdale -10 gr
  • 1 banană medie
  • semințele unui baton de vanilie
  • bicarbonat de sodiu stins cu lămâie sau praf de copt bio

Pentru ornat:

  • câteva bucățele de pepene galben
  • fulgi de cocos
  • fulgi migdale

Cum am procedat:

  • am bătut albușurile spumă
  • am blenduit banana împreună cu gălbenușurile
  • am amestecat compoziția de gălbenușuri cu albușurile spumă,  apoi am adăugat semințele de vanilie și am încorporat ușor, cu mișcari verticale de jos în sus, făina (amestecată cu praful de copt bio)
  • cu o lingură am așezat compoziția in 4 forme de brioșe, de silicon
  • am tăiat o felie de pepene în bucățele mici (patrate), le-am tăvălit prin fulgi de cocos și le-am așezat deasupra
  • am introdus brioșele în cuptorul încălzit la 180*, pentru 25′. Puteți să verificați dacă sunt coapte folosind testul scobitorii (împungeti brioșele cu o scobitoare și dacă aceasta a ieșit perfect curată, brioșele sunt gata)
  • când au fost coapte, le-am lăsat la răcit iar înainte de servire le-am presărat cu migdale fulgi ( daca nu aveți fulgi, puteți să tăiați fâșii subțiri din acestea, cu ajutorul unui cuțit)

S-aveți copii păpăcioși și sănătoși!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Lucia iunie 10, 2018 at 9:04 pm

    Le-am facut si eu pentru bebe 1an, ne-au iesit foarte bune, am pus zmeura in loc de pepene galben, numai ca s-au lasat cand s-au racit, desi am pus praf de copt bio un sfert de lingurita…dar foarte gustoase. Multumim de reteta.

    • Reply Simona iunie 11, 2018 at 3:44 am

      Hey, Lucia!
      Ma bucur ca v-au placut!
      Exista posibilitatea ca, sa mai fi necesitat inca putina faina (compozitia de aluat), motiv pt care se mai lasa la final. Zmeura fiind mai umeda, e posibil sa mai fi lasat si ea la coacere putin suc.
      Pupici😘

  • Reply Andrada aprilie 22, 2019 at 3:07 pm

    Exista vreo posibilitate de inlocuit oul cu altceva? Intrebarea mea ar fi, de fapt, se pot lua si la drum cu avionul? Nu ma astept sa fie foarte cald, insa ma gandeam la o varianta de briose fara ou si fara lapte, sa reziste mai bine. Multumesc frumos!

    • Reply Simona aprilie 23, 2019 at 3:54 am

      Hey Andrada!
      Poti sa le iei la drum, 2 zile rezista. Fiind insa pe post de gustari, ai putea sa incerci si varianta biscuitilor. Stau o saptamana, fara probleme (Bananix, digestivii, crackersii, etc)
      Calatorie placuta!

      • Reply Andrada aprilie 23, 2019 at 7:32 am

        Multumesc Simona! Da, am incercat si biscuitii si chiflele pufoase fara lapte&oua (minunate, ne-am batut pe ele) dar as prefera varianta briose ca astea ii plac cel mai mult domnisoarei. Sarbatori fericite!

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.