Dulcegariile se ofera piticilor, dupa cum bine stiti, cu moderatie😇. Insa, atunci cand le oferim, este de preferat sa fie in variante sanatoase, fara crocobauri aditivo-tionali, care sa ofere si altceva piticului, in afara de senzatia gustativa de “sweet”.
Ingrediente:
Blat:
- 2 oua
- 1 banana
- 1 lingurita carob
- 1 lingurita smantana de cocos (ulei de cocos/ulei)
- 2 lg faina integrala sau 650 – 50 gr
- 1 lg faina migdale – 15 gr (va invit sa nu o ocoliti, doar in situatia in care nu o aveti la indemana – merge inlocuita cu 1/2 lg faina integrala sau 650)
- optional: 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu stins cu lamaie (sau praf de copt bio). Tips: bateti bine albusurile si nu veti mai avea nevoie de agent de crestere:)
Crema:
- 50 gr smantana de cocos + 5 lg apa (daca nu aveti smantana de cocos, puteti folosi smantana normala pe care o mixati pana obtineti frisca)
- 200 gr mascarpone
Cum am procedat:
- Blatul: am batut spuma albusurile, apoi am adaugat pe rand galbenusurile, banana piure, carobul, smantana si faina. Am avut grija sa incorporez cu grija faina, astfel incat sa pastrez un aluat aerat. Am intins compozitia pe o tava tapetata cu hartie de copt (in strat de 1 cm) si am introdus-o in cuptorul preincalzit 180*/10-15’.
- am scos blatul din cuptor, l-am asezat pe un prosop curat, umezit si l-am infasurat cu grija sub forma unui cilindru. L-am pastrat asa pana l-am umplut cu branzica.
- Crema de branza am facut-o asa: am amestecat smantana de cocos cu apa si am mixat-o 5’, cu viteza a 3-a a mixerului (tips: tineti bratele mixerului in congelator 15’ inainte a face acest lucru). A rezultat o “frisca” falsa de cocos, pe care am amestecat-o cu branzica.
- am indepartat prosopul de pe blat si am inceput sa intind crema de branza. Daca aveti musafiri si o papati in ziua respectiva, puteti pune si un rand de visine peste crema de branza si abia apoi sa rulati blatul. Daca o faceti pentru a doua zi, renuntati la visine, altfel riscati sa stricati bunatate de crema cu sucul lasat de fruct in crema. Daaar, nu-i nici un bai – serviti rulada alaturi de bucatele de visine😍.
- dupa ce am rulat blatul impreuna cu crema de branza, infasurati-l in folie alimentara si pastrati-l asa in frigider, pana in momentul servirii
Pofta buna!❤️
10 Comments
Pentru frisca e buna smantana normala sau trebuie smantana pentru frisca?
Poti folosi smantana normala, grasa.
Smantana lichida iti va face preparatul mai aerat. Singura conditie prietenoasa este sa fie lipsita de caragenan. Am inteles ca exista si astfel de variante, ca norocu’.
Pupici😘
Este excepțională !!!! Tks Simona😘
Ma bucur tare mult ca va place!!❤️
Simona, ce dimensiuni are tava pe care o folosesti pentru blat? Mie mi-a iesit putin de tot cam gros, a fost mai dificil de rulat. Multumesc!
Andrada, 40/20 cm. Insa nu grosimea blatului e neaparat problema. Atentie sa nu-l coci prea mult, caz in care se rupe. Siii, neaparat sa-l rulezi intr-un prosop umed dupa ce-l scoti din cuptor (deci cat e cald).
Tin pumnii!🤗
Multumesc! Doar un pic s-a rupt, data viitoare o sa stiu mai bine. Pitica oricum a lesinat cand a mancat, cu doua maini isi baga in gurita ☺️.
Hihi! Draga mica!❤️
Simona, ai folosit semanteme de cocos sau cremă? Și încă ceva, cu ce aș putea înlocui mascarpone? Aplv
Alina, crema de cocos. Unii ii zic insa smantana de cocos.
Poti face ca si crema o budinca de vanilie cu lapte vegetal. Ai reteta pe site🤗