Dulcegării

Kinder rolls de lapte

iunie 1, 2017

Dulcegariile se ofera piticilor, dupa cum bine stiti, cu moderatie😇. Insa, atunci cand le oferim, este de preferat sa fie in variante sanatoase, fara crocobauri aditivo-tionali, care sa ofere si altceva piticului, in afara de senzatia gustativa de “sweet”.

Ingrediente:

Blat:

  • 2 oua
  • 1 banana
  • 1 lingurita carob
  • 1 lingurita smantana de cocos (ulei de cocos/ulei)
  • 2 lg faina integrala sau 650 – 50 gr
  • 1 lg faina migdale – 15 gr (va invit sa nu o ocoliti, doar in situatia in care nu o aveti la indemana – merge inlocuita cu 1/2 lg faina integrala sau 650)
  • optional: 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu stins cu lamaie (sau praf de copt bio). Tips: bateti bine albusurile si nu veti mai avea nevoie de agent de crestere:)

Crema:

  •  50 gr smantana de cocos + 5 lg apa (daca nu aveti smantana de cocos, puteti folosi smantana normala pe care o mixati pana obtineti frisca)
  • 200 gr mascarpone

Cum am procedat:

  • Blatul: am batut spuma albusurile, apoi am adaugat pe rand galbenusurile, banana piure, carobul, smantana si faina.  Am avut grija sa incorporez cu grija faina, astfel incat sa pastrez un aluat aerat. Am intins compozitia pe o tava tapetata cu hartie de copt (in strat de 1 cm) si am introdus-o in cuptorul preincalzit 180*/10-15’.
  • am scos blatul din cuptor, l-am asezat pe un prosop curat, umezit si l-am infasurat cu grija sub forma unui cilindru. L-am pastrat asa pana l-am umplut cu branzica.
  • Crema de branza am facut-o asa: am amestecat smantana de cocos cu apa si am mixat-o 5’, cu viteza a 3-a a mixerului (tips: tineti bratele mixerului in congelator 15’ inainte a face acest lucru). A rezultat  o “frisca” falsa de cocos, pe care am amestecat-o cu branzica.
  • am indepartat prosopul de pe blat si am inceput sa intind crema de branza. Daca aveti musafiri si o papati in ziua respectiva, puteti pune si un rand de visine peste crema de branza si abia apoi sa rulati blatul. Daca o faceti pentru a doua zi, renuntati la visine, altfel riscati sa stricati bunatate de crema cu sucul lasat de fruct in crema. Daaar, nu-i nici un bai – serviti rulada alaturi de bucatele de visine😍.
  • dupa ce am rulat blatul impreuna cu crema de branza, infasurati-l in folie alimentara si pastrati-l asa in frigider, pana in momentul servirii

Pofta buna!❤️

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply Bura alexandra mai 16, 2018 at 10:25 am

    Pentru frisca e buna smantana normala sau trebuie smantana pentru frisca?

    • Reply Simona mai 16, 2018 at 12:10 pm

      Poti folosi smantana normala, grasa.
      Smantana lichida iti va face preparatul mai aerat. Singura conditie prietenoasa este sa fie lipsita de caragenan. Am inteles ca exista si astfel de variante, ca norocu’.
      Pupici😘

  • Reply Ciureanu Cecilia mai 20, 2018 at 6:34 pm

    Este excepțională !!!! Tks Simona😘

    • Reply Simona mai 22, 2018 at 7:16 am

      Ma bucur tare mult ca va place!!❤️

  • Reply Andrada iulie 25, 2019 at 8:14 pm

    Simona, ce dimensiuni are tava pe care o folosesti pentru blat? Mie mi-a iesit putin de tot cam gros, a fost mai dificil de rulat. Multumesc!

    • Reply Simona iulie 28, 2019 at 4:08 pm

      Andrada, 40/20 cm. Insa nu grosimea blatului e neaparat problema. Atentie sa nu-l coci prea mult, caz in care se rupe. Siii, neaparat sa-l rulezi intr-un prosop umed dupa ce-l scoti din cuptor (deci cat e cald).
      Tin pumnii!🤗

      • Reply Andrada august 6, 2019 at 11:40 am

        Multumesc! Doar un pic s-a rupt, data viitoare o sa stiu mai bine. Pitica oricum a lesinat cand a mancat, cu doua maini isi baga in gurita ☺️.

        • Reply Simona august 9, 2019 at 6:29 pm

          Hihi! Draga mica!❤️

  • Reply Vasile Alina decembrie 9, 2019 at 9:56 pm

    Simona, ai folosit semanteme de cocos sau cremă? Și încă ceva, cu ce aș putea înlocui mascarpone? Aplv

    • Reply Simona decembrie 17, 2019 at 1:28 pm

      Alina, crema de cocos. Unii ii zic insa smantana de cocos.
      Poti face ca si crema o budinca de vanilie cu lapte vegetal. Ai reteta pe site🤗

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.