Suntem mari iubitori de dovleac placintar, prin urmare nu ratez nici o ocazie de a-l introduce in diverse retepici😃. Ne oprim astazi la o gustare indragita, care a scos de cateva ori din impas si micul dejun, alaturi de un iaurt, branzica sau de orice altceva potrivit va mai lasa imaginatia sa-l “imbracati”:). Asadar, DONUTS sa fie!!Forma de rotita rezulta in urma coacerii lor in tavita de silicon de la Tupperware. Am ales-o pentru ca nu trebuie sa ung formele cu cu nimic, e lipsita de ftalati, BPA iar rezultatul este impecabil:). Am rugat-o pe Eli, mamica de la care ma aprovizionez cu Tupperware, sa ne scrie cateva cuvinte despre gama de silicon, marca Tupperware – aici. Pentru mai multe informatii si oferte, pe Ely o gasiti pe Tupperware by Ely.
Ingrediente (9 bucati):
- 2 oua
- 50 gr unt (topit)
- 100 ml lapte
- 70 gr dovleac copt
- 120 gr faina 650
- scortisoara
- optional: 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu stins cu lamaie
- optional : 1 lingurita cu miere (1+)
- deasupra : unt de arahide
Cum am procedat:
- am batut albusurile spuma
- galbenusurile le-am mixat cu dovleacul copt, laptele si untul topit
- am amestecat albusurile cu compozitia ce contine galbenusurile, am adaugat un praf de scortisoara, apoi am incorporat usor faina.
- am turnat aluatul in formele de donuts si am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180*/20-25′
- ne-am bucurat de bunatati, alaturi de o lingurita unt de arahide. Puteti opta pentru untul de alune de padure, pregatit de catre voi. Reteta o gasiti aici.
Sa aveti copilasi sanatosi!❤️
3 Comments
Suna foarte bine. In caz de alergie la albus, cu ce il pot inlocui, ai idee? Multumesc mult.
Ruxandra, nu am incercat in astfel de retete inlocuirea oului, astfel incat sa pot sa-ti ofer un raspuns precis
Am reciclat dovleacul placintar si am incercat si noi reteta, au iesit super moi si bune, multumim de reteta!!!😘 A fost un succes!😄