Povesti, întâmplări, experiențe

Gama Tupperware de silicon

martie 8, 2018

In viata oricarei mamici vine un moment in care briosele si gogoselele incep sa si faca loc in meniul familiei😀, dupa principiul „vrem sa stim ce papa copilul nostru”.  Astfel controlam si “dulcele” (cantitativ si calitativ) din alimentatia piticeasca – pe de o parte, dar ne si asiguram ca preparatul final are suficienta dragoste presarata in el. Iar ca cea de mama, nu mai intalnesti😍.

Ei bine, spun da! Da, voi face briose! Lasand la o parte compozitiile acestor minunate provocari (nici prea moi, nici prea tari, asemenea unei “smantani”😃), te lovesti de un alt aspect – in ce le coc? As alege ceramica, insa fara ungerea vasului cu unt, briosa se va desparti cu greu de „dansul”. Formele de hartie nu-mi plac pentru simplul fapt ca, personal nu am gasit unele care sa se desprinda frumos de pe briosa cand aceasta este coapta. Restul tavilor cu forme de briose, trebuie toate unse cu unt si/sau pudrate cu faina. Siliconul se comporta bine, insa e suficient de safe pentru familia mea? Ei bine, nu orice silicon😊. Iar acest lucru l-am aflat de la Ely, mamica Tupperware, pe care am rugat-o sa ne scrie cateva cuvinte despre gama de silicon, marca Tupperware. Pe Ely o gasiti pe Tupperware by Ely.

“Gama Tupperware de silicon cuprinde o mulțime de forme, dar ce le face cu adevărat speciale, sunt materiale revoluționare din care sunt realizate, materiale ce ușurează coacerea și se curăță extrem de rapid.

• Siliconul rezistă la temperaturi între -25 și +220 grade Celsius
• Se poate folosi în în cuptor, în congelator și la cuptorul cu microunde.
• Nu se unge cu nimic forma. Produsul devine încărcat și ineficient în timpul gătitului. Ce se gătește va fi în contact cu grăsimea și nu cu forma.
• Preparatul se lasa să se odihnească 10-15 minute înainte de a-l scoate din formă
• Materialul este non-adeziv, formele nu necesită ungere/tapetare

Sfaturi:

• Nu le folosiți în cuptor pe modul Grill
• Nu tăiați preparatul direct în forme nici măcar cu ustensile de plastic.
• Siliconul este foarte sensibil la înțepături. Fie și o mică crestătură sau înțepătură, duce la ruperea completă a produsului.
• Nu folosiți bureți sau detergenți abrazivi

Contin BPA formele de silicon Tupperware? Ftalati? De ce sunt marcate cu 7?

Formele de silicon marca Tupperware sunt fabricate din Polidimetilsiloxan (PDMS), cel mai des folosit silicon. Astazi, siliconul se bucura de o popularitate foarte mare multumita proprietatilor sale remarcabile, in principal datorita structurii sale solide compusa din silicon si oxigen. Stabilitatea termala, lipsa substantelor toxice si inertia chimica sunt principalele calitati ale siliconului. Formele din silicon marca Tupperware nu contin dioxina, ftalati, BPA sau polivinilclorida. Siliconul este un material aprobat de AESA ca fiind complet sigur pentru sanatate atunci cand este folosit pentru forme si gatit. Formele de silicon marca Tupperware sunt marcate cu 7 pur si simplu pentru ca siliconul este clasificat ca 7 in „Codul de clasificare a rasinilor”

Gama actuala silicon Tupperware, este : forma de cozonac/paine

 

Forma de gofre:

Forma de briose:

Forma bulgarasi:

Planseta de silicon:

In speranta ca, aceste informatii va vor fi de folos, va dorim spor la briosit si gogosit!🙈

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.