Imi place sa ma joc in bucatarie. Sunt precum copiii in preajma jucariilor. Nu o fac de nevoie, ci de placere, imi gasesc relaxarea in combinatii alimentare, forme si gusturi. Sunt gurmanda, dar nu mananc mult, de aceea si cantitatile sunt mici, 3-4 briose, forme de 10cm. Dar joaca mea, in general dimineata cand lumea doarme, imi aduce zambetul pe buze.
Ingrediente (4 briose medii-mari sau 6 mici):
- 50 gr faina tip 550
- 30 gr faina de cocos
- 10 gr pudra de roscove sau cacao (5ani+)
- 1 lgita praf de copt BIO
- 20 gr sirop de curmale
- 1 ou
- 100 ml lapte (animal sau integral)
Umplutura
- 50 gr crema de branza tip Philadelphia
- un praf vanilie pudra
Topping
- branza tip Philadelphia
- roscova
- putina miere bio certificate (1an+)
Cum am procedat:
- prima data am pregatit umplutura: am amestecat crema de branza cu vanilia si am lasat deoparte
- am amestecat fainurile impreuna cu praful de copt
- am adaugat laptele, oul, siropul de curmale si am omogenizat cu lingura
- eu am pregatit 4 briose medii-mari (sau 6 mici).
- am asezat umplutura pana la jumatatea formei, apoi am pus cate 1 lgita plina de crema de branza deasupra, in centru briosei, si am acoperit cu restul de umplutura
- am copt briosele timp de 20’ la 180 gr, caldura sus-jos
- pentru decorat, eu am folosit crema de branza amestecata cu miere si pudrat cu roscova.
*daca le faceti pentru mamici, puteti adauga 1 lgita de cafea instant in compozitia briosei.
Pam-pam, pofta bunicica !
No Comments