Kidscuiți Miss Brânzică, Mr Lăptic Patiserie

“Pogăcioase” cu cartofi, ceapă și stafide

februarie 21, 2020

O sa ma cam urati pentru reteta asta!😀 O sa furati “pogacelele” din mana copilasilor, o sa incercati sa le tineti doar pentru voi, o sa va ingrasati (da, asta e cel mai rau😀), insaaaaa sunt ataat de bune, ca merita!

Da, nu e o combinatie de facut toata ziua (ma refer la amidon: gluten), insa cu siguranta nici nu se va intampla asta. Contez pe voi! Nu este interzisa, este doar mai greu digerabila. Insa nu puteam sa nu impartasesc cu voi reteta asta! Au iesit niste pufosenii moi, extrem de gustoase! Bune de impresionat!😊

Am avut niste cartofi fierti, ramasi de la o salata orientala, pe care nu aveam chef sa-i arunc. Nu ma lasa constiinta. Asa ca, i-am reciclat in gogoselele de mai jos. Nici nu stiu cum sa le mai zic, atat de mult imi plac!😁. Si cu ce merg mai bine cartofii, daca nu cu ceapa si branza! Nu puteam omite stafidele, avand in vedere marea “indragosteala” de la covrigii de zilele trecute. Si mai zicem ca fac copiii fixatii!🥴

Indrediente:

  • 150 gr faina 650
  • 125 gr cartofi fierti si razuiti
  • 60 gr cheddar
  • 50 gr unt (tinut la congelator 25’)
  • 50 gr iaurt Laptaria cu caimac
  • 1 lingurita praf de copt bio
  • 1 lg fulgi ceapa deshidratata (sau cepsoara taiata marunt)
  • 1 lingura stafide
  • un praf de sare (2+)

Cum am procedat:

  • sa ne intelegem: cartofii i-am avut fierti. Daca nu-i aveti, ii fierbeti si-i lasati la racit.
  • foarte important: puneti untul la congelator inainte cu juma’ de ora. Il cantariti si il bagati in congelator! Sa inghete de ciuda! Asa il si vrem!💪
  • am amestecat faina cu praful de copt bio, am adaugat cartofii razuiti, cheddarul razuit si untul, razuit printr-o razatoare. Ei, acu-i acu! De ce sa punem untul la congelator pentru ~30’. Pentru a obtine acele straturi dragutele din biscuiti. Iacata-le!⤵️
  • La acest lucru va contribui si manevrarea cat mai putina a aluatului, pentru a evita incalzirea lui si topirea untului. Am adaugat ceapa, stafidele si la sfarsit, iaurtul. Rece si el, direct din frigider. In cazul in care ati manevrat mai mult aluatul si nu vreti sa riscati sa nu va iasa pogacelele in straturi (din cauza “topirii” untului), puneti aluatul la frigider 1/2h. Asta, doar daca nu v-ati miscat rapid cu prepararea lui, in conditiile descrise mai sus.
  • am pudrat cu faina blatul de lucru, am intins aluatul si am decupat biscuitii. I-am uns cu niste ou batut (puteti sa nu o faceti, eu il aveam restant de la alt preparat), am razuit niste parmezan, i-am presarat cu niste seminte (rasnite<3 anisori) si i-am copt in cuptorul preincalzit la 180*/30’. Doar atat!

Sa avem copilasi sanatosi! Si papaciosi!😀

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Roxana aprilie 2, 2020 at 2:31 pm

    Buna,as putea folosi smantana in loc de iaurt?

    • Reply Simona aprilie 9, 2020 at 5:44 pm

      Da🤗

  • Reply Elis aprilie 23, 2020 at 11:01 am

    Buna! Poti sa imi dai o indicatie, te rog frumos? Pentru bebe de 11 luni, cu ce pot inlocui branza cheddar si parmezanul? Multumesc mult!

    • Reply Simona aprilie 23, 2020 at 11:44 am

      Hey! Daca te gandesti la un alt lactat, in astfel de preparate, poti lua in calcul un cascaval fara sare.

  • Reply Alexandra ianuarie 9, 2022 at 10:37 am

    Se poate înlocui faina 650 cu faina fara gluten Schar?

    Multumescc!!

    • Reply Simona ianuarie 9, 2022 at 12:40 pm

      Pfooai, probabil ca da, insa nu știu cum se comporta. Fiind o faina fara gluten, se comporta diferit in preparate. Nu am încercat pt a te asigura ca va ieși ceva ok, respectând cantitățile din rețeta. Cu drag!

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.