Carne, pește sau fructe de mare Patiserie

Baby Sofficini

februarie 5, 2018

Imi place sa rasfoiesc Pinterest si o fac in special seara, dupa ce-l adorm pe nazdravan. Saptamana trecuta mi-au atras atentia un fel de placintele de origine italiana, facute din aluat oparit, care pot fi umplute cu diverse compozitii. Toate bune pana aici. Apoi, se dau prin albus batut si pesmet si se prajesc. Finalul filmului o fi unul gustos dar la capitolul prietenie cu cel mai iubit pamantean al casei, nu este deloc pe placul meu.

A doua zi, m-am pus pe treaba. Am ales varianta cea mai simpla – cantitati egale de lapte si faina, plus o bucatica de unt. Am ales sa le dau prin albus si pesmet si sa le coc in tigaie antiaderenta, fara pic de grasime. Nu mi-a placut rezultatul, marturisesc. Asa ca, am trecut la planul 2: le-am uns cu ou, le-am presarat cu seminte si le-am bagat in cuptor. Rezultatul? O bunatate de placintele❤️

Ce e super la ele? Se pot infinge intr-un betigas si astfel se transforme in niste cake-pops de toaaata frumusetea!❤️ Numa’ bune de deschis gurite la petreceri!🙈

Ingrediente (15 buc):

  • 150 ml lapte
  • 150 g faina
  • o lingura unt: 15-20 g unt

Pentru uns am folosit un ou batut si seminte de susan.

Umplutura:

  • o pulpa pui, gatita deja (ramasa din ziua precedenta)
  • 1/2 ardei rosu
  • 3-4 fire patrunjel
  • 3-4 fire cepsoara
  • 1 lingura smantana/iaurt

Alte variante de umplutura:

  • mar copt cu scortisoara sau mar ras si incalzit 5′ intr-o tigaie antiaderenta
  • magiun (eu am folosit Camara Noastra -Lidl, intrucat este mai consistent si nu curge)

Cum am procedat:

  • am pus laptele intr-o cratita la fiert. Am adaugat untul iar in momentul in care a dat in clocot, am oprit aragazul si am adaugat faina (toata odata). Am amestecat cu o lingura de lemn, pana cand aluatul s-a desprins de pe marginile cratitei.
  • am rasturnat aluatul pe masa, l-am lasat sa se raceasca  – cat sa pot sa-l mai framant putin. L-am adunat intr-o bila, pe care am am invelit-o intr-un prosop curat. Am lasat aluatul sa se raceasca complet, pe masa de lucru.
  • Umplutura am facut-o tocand cu ajutorul chopper-ului legumele, peste care am adaugat carnita maruntita cu cutitul si smantana. Gata si umplutura:)
  • aluatul racit l-am intins intr-o foaie subtire, din care cu ajutorul unei forme rotunde am decupat cercuri. Puteti la fel de bine sa folositi forme de empanadas. Am pus cate o lingurita de umplutura in cerc si am acoperit cu un alt cerc. Am apasat bine pe margini, margini pe care ulterior le-am crestat cu ajutorul unei furculite. Am procedat astfel, pana cand am umplut si ultimul baby sofficini. Am asezat rezultatele muncii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu ou batut. Deasupra, am presarat niste seminte de susan alb.
  • am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180*/30′, pana se rumenesc frumos deasupra:)
  • le puteti papa alaturi de un iaurt sau ca atare.
  • sunt delicioase atat calde cat si reci

📌 Varianta cu mar⤵️

📌 Varianta cu magiun⤵️

📌 In caz de #aplv, laptele animal se inlocuieste cu lapte vegetal (de ovaz am mai folosit eu), iar untul animal cu unt de cocos sau margarina vegetala bio (Aslan).

Sa aveti copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply Mihaela februarie 5, 2018 at 11:12 am

    Buna.cam cat de groasa ar trebui sa fie foaia cand o intindem? Multumesc.

    • Reply Simona februarie 5, 2018 at 1:49 pm

      Hey, Mihaela. Cat de subtire poti, astfel incat sa nu se rupa. Aprox. 2 mm:)
      Sa iasa perfect, iti doresc!😘

  • Reply Elena februarie 7, 2018 at 9:07 am

    Oare la ce masa ar fi ideal sa le servim?

    • Reply Simona februarie 7, 2018 at 10:56 am

      In functie de varsta celui mic, pot fi servite atat in cadrul meselor principale, cat si ca gustare.
      La cina, de ex, merg foarte bine langa un iaurt:).
      De asemenea, compozitia poate sa difere: carne/ legume/ ciuperci/mar/branza.
      Pofta mare!😘

  • Reply Andreea februarie 7, 2018 at 6:53 pm

    Incercat! Au iesit super delicioase! Aluatul e foarte gustos si umplutura am inlocuit-o cu branza de casa de vaca amestecata cu iaurt, un pic de cascaval, ardei kapia, ceapa, ou si spanac (in lipsa de patrunjel si marar :)). A fost pentru toata familia. Multumim pentru retetele fabuloase!

    • Reply Simona februarie 9, 2018 at 2:56 pm

      Iti multumesc mult pentru feedback!❤️
      Ma bucur tare mult sa citesc ca retepicile au succes la toata familia!😍

  • Reply Nicola mai 3, 2018 at 11:29 am

    Si noi le-am incercat! Eu sunt novice in aluaturi, au iesit cam tari, gumate (oare asa trebuia?!? 🤔) dar chiar si-asa bebele meu tot le-a molfait destul de bine! 😎

    • Reply Simona mai 3, 2018 at 4:45 pm

      Bebe scump!❤️
      Nu trebuie sa iasa gumate. Ies moi cu marginile usor crocante.
      Poate sa depinda si de tipul de faina folosit, de respectarea timpului de racire a aluatului sau noh,de noroc🙈
      Data viitoare vor iesi asa cum trebuie. Pupici lui bebe papacios si mamicii lui😘😘

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.