Miss Brânzică, Mr Lăptic

Supă de ceapă cu lașcuțe cu ciuperci

iunie 19, 2022

Din cand in cand, mergem la un magazin italian cu restaurant. Mai mancam acolo the best pizza ever, facuta in cuptor cu lemne. Si cat ei fac pizza, eu dau o tura prin magazin. 😆Nu pot pleca niciodata cu mana goala de acolo. Ieri, am luat, printre altele, cateva lascute proaspete cu ciuperci de padure. Bine, ei nu le spun lascute, da’ eu da. 🤭. Le-am luat special pentru o reteta descoperita pe Insta la o doamna/domn care produce si vinde lascute.

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare sau 2 mai mici
  • 4 catei usturoi mari sau 5 mai mici (sau in fct de gust)
  • 1 dovlecel mare
  • 50 gr cheddar ras
  • 250 gr smantana lichida Laptaria cu caimac
  • apa
  • un praf sare (2 ani+)
  • un praf boia dulce
  • 250 gr lascute cu ciuperci (au fost vreo 20 lascute micute)
  • 1 lg ulei de masline extravirgin

Cum am procedat:

  • am tocat ceapa si usturoiul si le-am inabusit in putina apa si lg de ulei
  • am adaugat dovlecelul taiat cubulete si putina apa si am gatit inca vreo 5’
  • am adaugat sarea (celor peste 2 ani li se poate adauga, sub, evitati-o)
  • am acoperit totul cu smantana lichida si apa in fct de cata supa doriti sa obtineti si am adaugat lascutele
  • am gatit totul pe foc mic vreo 15’
  • la final, am adaugat cheddarul ras si am acoperit cu un capac
  • am lasat totul inca 15’ la odihnit ca sa se topeasca si branza
  • am servit cu putina boia si patrunjel proaspat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.