Din cand in cand, mergem la un magazin italian cu restaurant. Mai mancam acolo the best pizza ever, facuta in cuptor cu lemne. Si cat ei fac pizza, eu dau o tura prin magazin. 😆Nu pot pleca niciodata cu mana goala de acolo. Ieri, am luat, printre altele, cateva lascute proaspete cu ciuperci de padure. Bine, ei nu le spun lascute, da’ eu da. 🤭. Le-am luat special pentru o reteta descoperita pe Insta la o doamna/domn care produce si vinde lascute.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare sau 2 mai mici
- 4 catei usturoi mari sau 5 mai mici (sau in fct de gust)
- 1 dovlecel mare
- 50 gr cheddar ras
- 250 gr smantana lichida Laptaria cu caimac
- apa
- un praf sare (2 ani+)
- un praf boia dulce
- 250 gr lascute cu ciuperci (au fost vreo 20 lascute micute)
- 1 lg ulei de masline extravirgin
Cum am procedat:
- am tocat ceapa si usturoiul si le-am inabusit in putina apa si lg de ulei
- am adaugat dovlecelul taiat cubulete si putina apa si am gatit inca vreo 5’
- am adaugat sarea (celor peste 2 ani li se poate adauga, sub, evitati-o)
- am acoperit totul cu smantana lichida si apa in fct de cata supa doriti sa obtineti si am adaugat lascutele
- am gatit totul pe foc mic vreo 15’
- la final, am adaugat cheddarul ras si am acoperit cu un capac
- am lasat totul inca 15’ la odihnit ca sa se topeasca si branza
- am servit cu putina boia si patrunjel proaspat
Pofta buna!
No Comments