Alaturi de nazdravanul meu, retraiesc copilaria si redescopar gusturi:). Gusturi, pe care le invit si in “altfel” de preparate decat cele cu care eram eu obisnuita. De ce? Pentru ca, imi doresc ca piticul meu sa aiba parte de diversitate si calatorii prin cat mai multe combinatii alimentare, scopul apropiat fiind cel al unui aport nutritiv corect pentru varsta lui iar cel pe termen lung – acela de a-si forma propriile gusturi, care sa stea la baza unor viitoare alegeri alimentare sanatoase – de bunavoie si nesilit de nimeni😃.
Ingrediente:
- 50 gr caju crud (60 gr hidratat)
- 2 maini de castane (50 gr castane fierte si decojite)
- 1 lingurita carob
- 1 lungurita ulei de cocos
- optional: o curmala (o puteti inlocui cu 1/4 banana)
- 1 lingurita smantana de cocos
Cum am procedat:
- am lasat caju-ul la hidratat- 2 h
- am spalat bine castanele, le-am crestat si le-am pus la fiert intr-o cratita cu apa- 30’
- castanele fierte le-am curatat de coaja si le- am pus din nou la fiert in putina apa, cat sa le acopere. Le-am lasat la foc mic~ 10-15’, cat sa se inmoaie (apa de pe ele va scadea). Dupa 15’, am scos castanele din putina apa care a mai ramas in craticioara si le-am pus intr-un choper cu lama in S, impreuna cu o lingurita smantana de cocos. Intrucat imi doream o consistenta mai moale a cremei de castane, am mai adaugat 2-3 lg din apa in care fiert a doua oara castanele. Gata crema:)
- Blatul: am aruncat apa de pe caju-ul pus la hidratat, l-am pus in choper si l-am mixat impreuna cu 1 lingurita ulei de cocos, 1 lingurita carob si o curmala maruntita. L-am asezat ulterior intr-o forma rotunda mica (12 cm diametru, 7 cm inaltime), fiind pregatit astfel pentru a fi acoperit cu crema de castane.
- am asezat crema de castane peste blat, in forma rotunda si am invitat tortuletul la rece. Inainte de servire, l-am scos din forma si l-am acoperit cu fructe si cocos🙈
In cazul in care va raman castane, le puteti invita sa ia forma unor bombonele bune, bune:). Reteta, aici.
Mniom,mniom!
No Comments