Cui nu ii plac vafele, gaufrele, wafflele sau whatever nume mai au ele prin lumea larga?! Greeeea intrebare! Noi suntem printre cei care le iubesc, mai ales ca se pot pregati in atatea variante, dulci sau sarate, cu ce ai prin casa, fara multe batai de cap. Acestea sunt varianta de Liege, adica vafe dospite, un aluat pufos, numai bun de hranit guritele micute si neastamparate.
Ingrediente:
- 320 gr faina tip 550
- 3 lg branza de vaci uscata
- 50 gr ulei de cocos topit (alt ulei) presat la rece
- 150 ml lapte vegetal (animal in varianta non-aplv)
- 20 gr drojdie proaspata sau 6 gr drojdie uscata
- 1 lgita pudra de vanilie
Cum am procedat:
- am pus drojdia in laptele caldut cu putina faina pentru a se activa si am lasat 10-15’
- am amestecat faina impreuna cu vanilia, branzica, uleiul si laptele cu drojdia si am framantat cateva minute cu ajutorul unui robot (se poate si fara, bineinteles 😊)
- am lasat aluatul in loc caldut sa dospeasca pana cand isi dubleaza volumul
- dupa, am impartit aluatul in 12 bile egale si le-am copt in aparatul de vafe preincalzit conform instructiunilor acestuia
- am servit cu miere (1 an+), sirop de curmale, gem si fructe
Pofta buna!
No Comments