Melancolie, pulovere moi, dovleci zambereti, culori pastelate in adieri usoare de vant care poarta pe ale lui aripi mirosul fructelor coapte, mere aromate.. Zile nostalgice cu nori smiorcaiti si plangaciosi sau zile timid insorite in care razele par inmuiate in miere …Duiosie, curcubeu de trairi, vartej de emotii…Copilarie, frunze improscate de picioruse neastamparate, babyfood, babylove, babylovelylife…TOAMNA:). Si astazi, castane:)
N-as fi crezut ca, din doua ingrediente poate sa iasa asa minunatii de bombonele🙈
Ingrediente:
- 170 gr castane coapte si curatate (eu am avut 3 -4 “maini” de castane)
- 2 Lg smantana cocos
Cum am procedat:
- am spălat castanele, le-am crestat și le-am pus la fiert, intr-o cratita cu capac, cu apa cat sa le acopere~ 30′
- le-am lăsat la racit, dupa care le-am dezbrăcat de hăinuță scorțoasă, avand grija sa indepartez orice urma a acesteia de pe miezul fiecărei castane
- a rezultat 170 gr miez de castane – pe care l-am pus intr-o crăticioară cu 200 ml apa si l-am lăsat sa dea in clocot si sa mai fiarbă inca 10’, timp in care a scăzut apa de pe drăguțele mele
- am luat crăticioară de pe foc, am golit amestecul in bolul mixerului (au mai ramas aproximativ 3-4 linguri din apa in care au fiert castanele), am adaugat 2 lingurițe smantana de cocos si am mixat bine☺️. O alta varianta, ar fi sa strecurati castanele, sa le mixati cu smantana de cocos si sa adaugati ulterior 2-3 lg din apa in care au fiert sau apa plata. In functie de consistenta dorita, puteti adauga mai multa apa. Daca doriti, de exemplu, sa faceti o crema de castane, puteti adauga mai multa apa.
- am lăsat putin piureul rezultat la racit, dupa care am format bilute (cat inca era călduț) pe care, din lipsa de inspirație😃, le-am tăvălit tot prin castane🙈.
- le-am pregatit de 3x in 10 zile, pana acum:)
📌 Combinate cu putina spirulina pulbere (1/2 lingurita : 100 gr castane), bomboanele noastre se inverzesc de bucurie ca si-au pus pirostriile cu un astfel de “superaliment”, alge- made😃
S-aveti copilasi papaciosi!❤️
No Comments