Cu toate ca găsim dovleac tot timpul anului, toamna parcă are alt gust🙈. Mirosul emanat de dovleacul copt în zilele răcoroase de toamna, căldura dată de „punerea la treaba” a cuptorului, entuziasmul nerăbdării de a gusta cat mai repede din el, sărind peste etapa de „răcire” a acestuia, imi amintesc toooate de zilele de toamna ale copilăriei mele. Astazi o retrăiesc alaturi de piciul meu❤️
Furseeecuri!!! Da, astăzi punem dovleacul copt în fursecuri!! Sunt aromate si foarte plăcute de către năzdrăvanul meu😊.
Ingrediente:
- 100 gr făină 650
- 70 gr făină migdale
- 60-70 gr unt
- 100 gr dovleact copt
- 1 varf de cuțit bicarbonat sodiu stins cu lămâie
- 1 ou
- semintele unei păstăi de vanilie
- opțional: 1 lingurita miere (1+)
Cum am procedat:
- am copt dovleacul (30′ la 180*)
- am amestecat cele două tipuri de făină cu untul, până am obținut un aluat fărâmicios
- am bătut bine oul cu furculița și l-am amestecat cu dovleacul piure, vanilia si mierea, dacă alegeți să o folosiți (peste 1 an, da?). Am adăugat și bicarbonatul stins cu lămâie
- aluatul obținut este unul lipicios, moale, pe care va trebuie să-l așezați în tava cu un poș sau cu lingura (daca folosiți lingura, să aveți alături un pahar cu apă, în care sa o scufundați pentru a putea sa luați aluatul fără să se lipească f tare). Eu am folosit un poș (puteți să folosiți și o pungă pe care să o tăiați la un capat)
- tava am tapetat-o cu hârtie de copt. Fursecurile le-am copt la 160-170*, timp de 15′.
- pe unele am presărat niște nucă măcinată. Pe ale noastre, ale celor mari, am pus fulgi de ciocolata neagra:) (not for baby😃).
In cazul în care sunteți în căutarea unor biscuiți cu dovleac, fără gluten, îi găsiți aici.
Poftă bună la kidscuiți!!❤️
15 Comments
Absolut delicioși biscuiții și foarte ușor de făcut. Mulțumesc pentru idei și inspirație.
Yuppiii!!🎉🎉 Cat de tare ma bucur ca va plac!!!😍
Cât ulei să pun in loc de unt și câte bucăți ies as vrea doar vreo 7-8 fursecuri să îmi iasă, niște cantități mar ajuta mult pt câte fursecuri vreau sa imi iasă.multumesc.
Madalina, mie imi iese din cantitatile astea o tava de aprox 15x. Depinde si cat de mari le faci:). Eu le fac micute.
N-am incercat cu ulei sa-ti spun o cantitate:(. As pune oricum o cantitate mai mica, daca ar fi sa incerc 2-3 lg, max.
Poti de asemenea lua in calcul uleiul de cocos:)
Pofta la fursecuri😘
Foarte foarte bune!
Ma bucur mult ca v-au placut!❤️
Am făcut biscuiți cu ulei de câteva ori și au ieșit super buni.. azi ii fac din nou iar băiețelului meu îi place tare textura asta pufoasa.
Eu am făcut că ornament in mijlocul biscuiților și puțin aluat cu pudra de roșcove și am pus super frumoși au ieșit
Super, Madalina!
Sper ca v-au placut!😘
Oare in locul fainei de migdale pot pune migdale macinate?sau pot pune tot faina 650?multumesc
Da, Elena.
Migdale macinate sau faina 650:)
Sper sa va placa😊
Dacă înlocuiesc faina de migdale cu faina de cocos ,se foloseste aceiași catitate?
Nuuu, nicidecum. Faina de cocos necesita mult mai mult lichid decât cea de migdale
Merge și faina de cocos in loc de faina de migdale?
Din păcate, nu. Faina de cocos necesita mult mai mult lichid decât cea de migdale