Bogat in nutrienti, cu o textura fina si un gust dulceag – dovleacul sau bostanul reprezinta unul dintre alimentele acceptate cu succes de catre adoratul casei. Extrem de versatil, acesta poate fi combinat cu carne, ou, lactate, cereale, pseudocereale – atat in mesele principale cat si pe post de gustare.
Datorita continutului bogat in beta-caroten am evitat, la inceput de diversificare, combinarea lui cu morcovul si cartoful dulce.
Supa crema de dovleac se numara printre preferatele piticului, fiind extrem de usor de facut dar si de papat.
Ingrediente:
- 1 dovleac placintar mic – al meu a fost de aprox 800 gr
- 1 pastarnac
- 1/4 telina
- 1 ceapa
- 1 catel usturoi
- coriandru
- 1 lg de ulei presat la rece (masline)
Cum am procedat:
- am pus la „aburit” legumele. In cazul de fata, am lasat dovleacul la aburit impreuna cu legumele, pentru a fi mai „zemos”. In alte mancarici prefer sa-l coc in cuptor pentru a pastra pe langa gustul savuros al acestuia si cat mai multe substante nutritive.
- cand acestea au fost gata, le-am mixat si am adaugat din apa rezultata in urma procesului de aburire astfel incat sa iasa o supa crema de consistenta dorita – eu le prefer mai mult creme decat supe, pentru a beneficia piticul de cat mai multe beneficii oferite de legumite. Daca aveti zeama de legume sau de carnita ramasa, o puteti folosi cu incredere.
- am adaugat putin coriandru si am presarat cateva seminte de canepa.
- noi am papat-o cu ou de prepelita. Merge grozav si cu carnita, branza (yum yum) sau ca atare.
- copilasii cu aplv si alergie la ou o pot servi cu carnita😊
Sa fiti sanatosi!❤️
No Comments