Carnița tocata este frecvent îmbrăcată în chiftelute, atunci când vine vorba despre meniul celui mic. La cuptor, bineînțeles:). Doar că, o mămica începatoare poate întâmpina anumite dificultăți în ceea ce priveste consistența acestora: dacă sunt prea moi – nu pot fi modelate, dacă sunt prea consistente, cu mai multa cărnița – devin mai tari după coacere. De asemenea, pot fi prea uscate, deloc suculente – fie din cauza conținutului prea mare de carne, fie din cauza temperaturii prea mari de coacere, într-un timp prea scurt. Pfff, ce ne facem în aceasta situație?!
Eh, ce sa facem? Gasim soluții pentru mamicile la început de drum:). Facem chec!!! ChiftelChec!!😃 Așadar avem carnea proaspăt tocata, adaugăm niște legume pentru suculentă, un ou pentru o bună legare, condimentele preferate și „ceva” verde, musai🙈. Nu le modelam -nu, nu. Le invitam respectuos într-o tăviță de chec și le urăm „coacere plăcută”!
Ingrediente:
- 450 gr carne tocată vițel
- 1/2 dovlecel – 180 gr (chopper)
- 1 gogoșar/ardei roșu
- praz – 3 degete
- 1 ou
- mărar, pătrunjel
- coriandru
- opțional : fulgi ovăz măcinați/pesmet
Cum am procedat:
- am tocat în chopper dovlecelul și gogoșarul. Le-am scurs în mână de apa lăsată și le-am amestecat cu carnea proaspăt tocată, prazul tocat mărunt, oul bătut bine, mărarul, pătrunjelul si coriandrul.
- dacă compoziția este prea moale, puteți adauga o lingură de fulgi de ovăz râșniți saau de pesmet (1+).
- se introduce checul in cuptorul preîncălzit la 180* (fără ventilator) sau la 160-170* (cu ventilator), timp de ~40′.
In cazul în care v-a rămas cărnița aburită/fiartă din ziua precedenta, puteti să o transformați rapid in niște chifteluțe reciclate. Rețeta o găsiți aici.
Să aveți copilași sănătoși!❤️
6 Comments
Bine de stiut si pentru adulti……o reteta numa’buna de inlocuit chiftelele prajite.
Da, da, da!!😍
O sa va placa, garantat!
Va imbratisez!❤️
Buna! Am făcut azi rețetă și deși am scurs f bine apa din dovlecei și ardei a lăsat totusi f multă apă în tava de silicon pe care am folosit-o, iar pe deasupra a ieșit sângele din carne pe care am incercat să îl adun cu o paleta să îl arunc. Este ok sau am greșit eu ceva (deși am urmărit pas cu pas reteta). Multumesc!
Cu siguranta a fost o compozitie prea moale. Era nevoie de ceva care sa absoarba: fulgi de ovaz rasniti/pesmet.
Cu ce putem inlocui oul? Multumesc!
As incerca cu un cartof fiert😊