Carne, pește sau fructe de mare

Chec aperitiv cu carne de vită și dovlecel

octombrie 3, 2017

Carnița tocata este frecvent îmbrăcată în chiftelute, atunci când vine vorba despre meniul celui mic.  La cuptor, bineînțeles:). Doar că,  o mămica începatoare poate întâmpina anumite dificultăți în ceea ce priveste consistența acestora: dacă sunt prea moi – nu pot fi modelate, dacă sunt prea consistente, cu mai multa cărnița  – devin mai tari după coacere. De asemenea, pot fi prea uscate, deloc suculente – fie din cauza conținutului prea mare de carne, fie din cauza temperaturii prea mari de coacere, într-un timp prea scurt. Pfff, ce ne facem în aceasta situație?!

Eh, ce sa facem? Gasim soluții pentru mamicile la început de drum:). Facem chec!!! ChiftelChec!!😃 Așadar avem carnea proaspăt tocata, adaugăm niște legume pentru suculentă, un ou pentru o bună legare, condimentele preferate și „ceva” verde, musai🙈. Nu le modelam -nu, nu. Le invitam respectuos într-o tăviță de chec și le urăm „coacere plăcută”!

Ingrediente:

  • 450 gr carne tocată vițel
  • 1/2 dovlecel – 180 gr (chopper)
  • 1 gogoșar/ardei roșu
  • praz – 3 degete
  • 1 ou
  • mărar, pătrunjel
  • coriandru
  • opțional : fulgi ovăz măcinați/pesmet

Cum am procedat:

  • am tocat în chopper dovlecelul și  gogoșarul. Le-am scurs în mână de apa lăsată și le-am amestecat cu carnea proaspăt tocată, prazul tocat mărunt, oul bătut bine, mărarul, pătrunjelul si coriandrul.
  • dacă compoziția este prea moale, puteți adauga o lingură de fulgi de ovăz râșniți saau de pesmet (1+).
  • se introduce checul in cuptorul preîncălzit la 180* (fără ventilator) sau la 160-170* (cu ventilator), timp de ~40′.

In cazul în care v-a rămas cărnița aburită/fiartă din ziua precedenta, puteti să o transformați rapid in niște chifteluțe reciclate. Rețeta o găsiți aici.

Să aveți copilași sănătoși!❤️

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Maria octombrie 3, 2017 at 8:40 am

    Bine de stiut si pentru adulti……o reteta numa’buna de inlocuit chiftelele prajite.

    • Reply Simona octombrie 3, 2017 at 2:34 pm

      Da, da, da!!😍
      O sa va placa, garantat!
      Va imbratisez!❤️

  • Reply Lenuta august 13, 2018 at 12:55 pm

    Buna! Am făcut azi rețetă și deși am scurs f bine apa din dovlecei și ardei a lăsat totusi f multă apă în tava de silicon pe care am folosit-o, iar pe deasupra a ieșit sângele din carne pe care am incercat să îl adun cu o paleta să îl arunc. Este ok sau am greșit eu ceva (deși am urmărit pas cu pas reteta). Multumesc!

    • Reply Simona august 18, 2018 at 5:49 am

      Cu siguranta a fost o compozitie prea moale. Era nevoie de ceva care sa absoarba: fulgi de ovaz rasniti/pesmet.

  • Reply Roxana februarie 25, 2019 at 10:31 am

    Cu ce putem inlocui oul? Multumesc!

    • Reply Simona februarie 28, 2019 at 12:18 pm

      As incerca cu un cartof fiert😊

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.