Carne, pește sau fructe de mare

Gujoane de șalău

septembrie 5, 2022

Pentru pranzul de duminica am vrut peste, si anume peste alb. Nu am gasit decat salau la supermarketul apropiat noua, si pentru ca nu suntem mari fani ai lui, am ales o varianta care sa ne atraga: gujoane.

Ingrediente:

  • 400 gr file de salau
  • 2 oua
  • 4-5 lg faina alba
  • 5-6 lg pesmet
  • 2 lgite pudra de usturoi
  • 2 lg patrunjel tocat fin
  • putina sare (2ani+)
  • 1.5 lgita coaja de lamaie bio

Cum am procedat:

  • am taiat fileurile fasii de grosimea unui deget mare mai zdravan 😄
  • am trecut bucatelele prin ou, apoi prin faina, din nou prin ou si la final prin pesmetul amestecat cu pudra de usturoi, patrunjel, sare si coaja de lamaie
  • am asezat gujoanele pe foaia de copt si am copt timp de 15’ la 180 gr, cuptor preincalzit, caldura sus-jos
  • am servit cu salata si sos de usturoi

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.