Pentru pranzul de duminica am vrut peste, si anume peste alb. Nu am gasit decat salau la supermarketul apropiat noua, si pentru ca nu suntem mari fani ai lui, am ales o varianta care sa ne atraga: gujoane.
Ingrediente:
- 400 gr file de salau
- 2 oua
- 4-5 lg faina alba
- 5-6 lg pesmet
- 2 lgite pudra de usturoi
- 2 lg patrunjel tocat fin
- putina sare (2ani+)
- 1.5 lgita coaja de lamaie bio
Cum am procedat:
- am taiat fileurile fasii de grosimea unui deget mare mai zdravan 😄
- am trecut bucatelele prin ou, apoi prin faina, din nou prin ou si la final prin pesmetul amestecat cu pudra de usturoi, patrunjel, sare si coaja de lamaie
- am asezat gujoanele pe foaia de copt si am copt timp de 15’ la 180 gr, cuptor preincalzit, caldura sus-jos
- am servit cu salata si sos de usturoi
Pofta buna!
No Comments