Carne, pește sau fructe de mare

Cod cu broccoli și sos de usturoi

noiembrie 14, 2020

Noi suntem mari mâncători de pește și fructe de mare, dar recunosc că nu am prea pregătit cod, fiind mai la îndemână peștii autohtoni și somonul. Totuși, am dat de un cod care arăta bine și am zis să mă pun pe treabă.

Ingrediente:

  • cod filetat – eu am gătit 2 file-uri (le-am cumpărat congelate)
  • broccoli – eu am folosit 400 g broccoli congelat, dar fără probleme puteți opta pentru varianta proaspătă
  • smântână vegetală – 2 linguri mari (rețeta ei este aici)
  • usturoi – eu am folosit 2 căței mici
  • ulei – eu am folosit o lingură ulei de nucă presat la rece
  • condimente – eu am folosit busuioc uscat, suc de lămâie, boia de ardei dulce

Cum am procedat:

  • am stropit peștele cu suc de lămâie proaspăt și am presărat deasupra busuioc uscat. Ulterior l-am gătit câte 1 minut pe fiecare parte într-o tigaie antiaderentă și mai apoi l-am băgat la cuptor pentru 15 minute la 175 grade, căldură sus jos și ventilație. Puteți să săriți peste parte cu gătitul în tigaie și să introduceți peștele direct în cuptor, caz în care creșteți timpul de gătire cu 5 minute
  • am gătit broccoli la abur și când a fost gata am presărat deasupra boia de ardei dulce și ulei
  • am presat usturoiul foarte fin și l-am amestecat cu smântâna vegetală – dacă cel mic/cea mică are reflux sau probleme de digestie, renunțați la sos

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.