Trei domnite fistichii
Cu iaurt in pãlãrii
S-au suit intr-o tavitã
Destinatia: Guritã
Vor s-ajunga pana-n sarã,
C-au promis lu’ Mustacioarã
Din pãlãrii, iaurtel
Sã se mânjeascã nitel.
Ca mai apoi sa-mplineascã
Profetia romaneascã:
Cã brânzica cu mãlai
Dacã o papi, sigur n-o ai!🙈
Ingrediente:
- 5 lg faina de malai
- 4 bilute mozzarella
- 2 lg branza de vaci (facuta in casa, cu iaurt)
- ulei cocos presat la rece
- cepsoara
Cum am procedat:
- am pus la fiert intr-o cratita, 300 ml apa (~lapte), in care am adaugat, la fierbere, 5 lg faina de malai
- dupa ce am luat cratita de pe foc, am adaugat 1 lingurita ulei cocos si 2 bilute de mozzarella
- intr-un bol, am amestecat 2 lg branza ➕2 bilute de mozarela (rase)➕ cateva fire cepsoara taiata marunt (5-6)
- in forme de briose am pus cate o lingurita din amestecul de branza, peste care am adaugat mamaliguta
- ai iesit 6 „briose”, 4 cu branzica, 2 fara 🙃
- viteazul meu a papat rapid 2 bucati impreuna cu iaurt ➕cepsoara ➕marar ➕seminte de susan negru. Pe restul am fost nevoiti sa le papam noi🙈
Delicioooooos, pt toata familia😍
7 Comments
Buna,
Nu-mi este clar: mamaliga se lasa la fiert pana este gata, sau doar pana da in clocot?
Cum imi dau seama ca este gata?
(Nu am gatit mamaliga pana acum)
Multumesc pentru clarificare!
Buna,Anca😊.Mamaliga se fierbe pana cand este gata, aproximativ 10′, din momentul in care apa a dat in clocot si ai adaugat faina de malai. Iti vei da seama ca este gata cand se ingroasa si se desprinde de „peretii” cratitei.
Cu drag, te mai astept😘
La cate grade si cat timp trebuie sa stea la cuptor?
Cristina, 15’ la 170*.
Pofta buna!😘
Pot înlocui mozzarella cu altceva,sau o pot omite? Nu am introdus o inca in alimentația celui mic.Multumesc mult.
Buna,
Cam cate grame de mozzarella ar fi, per total? Nu gasesc mereu bilute de cumparat. Multumesc!
~ 30 gr