Am incercat si varianta de paine tip sandwich fara lactate si parca a iesit mai bine. Mai asezata, a crescut mai bine si e mai pufoasa.
Ingrediente
- 500 gr faina (300 Manitoba si 200 all purpose)
- 110 gr maia activa
- 350 gr apa calduta
- 50 gr margarina Alsan la tc
- 2 lg miere
- 10gr sare
Cum am procedat
- cu o seara inainte, am hranit maiaua mama in proportie de 1:2:2 si am lasat-o peste noapte (ora 20.00 hranit, ora 6.30 dimineata incorporat in aluat). 25 gr maia: 50gr apa: 50 gr faina manitoba
- a doua zi dimineata, am amestecat laptele caldut impreuna cu mierea, maiaua, dupa care am adaugat faina si sarea si am framantat la robot.
- am adaugat in timpul framantarii untul, putin cate putin si am framantat la robot cam 15’.
- in decurs de 2h, am efectuat impaturiri ale aluatului la fiecare 30’. In timpul acesta, aluatul a crescut cam 30% si pe suprafata lui erau vizibile bule de aer.
- am intins aluatul cu mainile sub form unui dreptunghi, lat cam cat tava in care urma sa fie copt. Am rulat aluatul si l-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt
- am lasat aluatul sa creasca in tava de copt inca vreo 2h, timp in care a crescut vizibil, l-am acoperit si lasat la rece peste noapte.
- a treia zi, dimineata, am preincalzit cuptorul la 190 grade.
- am uns painea cu unt topit si adaugat seminte de susan, dupa care am copt painea timp de 35’.
Pofta buna!
No Comments