Patiserie

Pâine pentru sandwich fără lactate

iunie 2, 2024

Am incercat si varianta de paine tip sandwich fara lactate si parca a iesit mai bine. Mai asezata, a crescut mai bine si e mai pufoasa.

Ingrediente

  • 500 gr faina (300 Manitoba si 200 all purpose)
  • 110 gr maia activa
  • 350 gr apa calduta
  • 50 gr margarina Alsan la tc
  • 2 lg miere
  • 10gr sare

Cum am procedat

  • cu o seara inainte, am hranit maiaua mama in proportie de 1:2:2 si am lasat-o peste noapte (ora 20.00 hranit, ora 6.30 dimineata incorporat in aluat). 25 gr maia: 50gr apa: 50 gr faina manitoba
  • a doua zi dimineata, am amestecat laptele caldut impreuna cu mierea, maiaua, dupa care am adaugat faina si sarea si am framantat la robot.
  • am adaugat in timpul framantarii untul, putin cate putin si am framantat la robot cam 15’.
  • in decurs de 2h, am efectuat impaturiri ale aluatului la fiecare 30’. In timpul acesta, aluatul a crescut cam 30% si pe suprafata lui erau vizibile bule de aer. 
  • am intins aluatul cu mainile sub form unui dreptunghi, lat cam cat tava in care urma sa fie copt. Am rulat aluatul si l-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt
  • am lasat aluatul sa creasca in tava de copt inca vreo 2h, timp in care a crescut vizibil, l-am acoperit si lasat la rece peste noapte. 
  • a treia zi, dimineata, am preincalzit cuptorul la 190 grade. 
  • am uns painea cu unt topit si adaugat seminte de susan, dupa care am copt painea timp de 35’.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.