Legume și leguminoase Patiserie

Brioșe Salatini

februarie 10, 2021

Briose salatini 😃. Le-am pregatit acus, dimineata, m-am strecurat ca o pisica in bucatarie, sa nu fac zgomot, ai mei dorm, in 10’ am pregatit totul, 20’ am copt. Pe muteste, cum ar spune mama mea. ❤️

Abia am reusit sa ma abtin sa nu mananc una si sa ii astept si pe ai mei doi. Avem doar 6, vedem noi cum le impartim, dar eu mananc cel putin doua, sigur.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 90 gr lapte (da, grame)
  • 30 gr ulei de rapita presat la rece (sau alt ulei de calitate)
  • 115 gr faina grau spelt 630 (sau faina grau 650/550)
  • 20 gr parmezan ras
  • 1 lgita praf de copt BIO
  • extra: 4 rosii cherri, 1 bucatica dovlecel, cateva masline verzi, kalamata
  • seminte de canepa pentru topping

Cum am procedat:

  • am amestecat bine oul cu laptele si uleiul
  • am adaugat faina, parmezanul si praful de copt si am omogenizat
  • am asezat aluatul in formele de briose (6 micute)
  • in 3 dintre briose, am pus dovlecel cubulete, in alte 3, rosii taiate in jumatati/sferturi
  • am adaugat in fiecare masline taiate
  • deasupra, am pus cateva seminte de canepa si am invitat mandrele salatini in cuptorul bine preincalzit la 180 grade pentru o sedinta de spa de 20’
  • apoi, am deschis usa cuptorului si le-am lasat asa vreo 3-4’, dupa care le-am scos sa se racoreasca pe un gratar
  • servim cu salata la mic dejun, dar merg minunat si la cina

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.