Aveam niste carnita de pui ramasa din ziua precedenta, retetele de thermomix imi sunt aproape, chiar daca nu il folosesc mereu, iar pranzul a fost neasteptat. Baby-burgeri cu un fel de pulled chicken, pui destramat. 😀
Nu a fost prea mult de lucru la pranzul acesta, noroc de carnea ramasa, dar chiar si asa, nu e mare lucru sa fierbi sau sa pregatesti o bucatica de pui la cuptor. Paca-taca, carnea-i gata…sau poza?!
Ingrediente:
Burgeri (7 chifle / paini mici):
- 150 gr faina 550
- 3 gr drojdie uscata bio
- 90 gr lapte caldut (sau apa)
- 1 lgita miere BIO certificata (1 an+)
- 1 galbenus + seminte de mac pentru topping (sau omiteti in caz de alergie)
- putin ulei pentru uns mainile
Umplutura:
- 1/3 piept de pui fiert/la cuptor
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- 1 lg pasta de rosii uscate (sau masline)
- 1 catel usturoi
Chips-uri de nap:
- 2 napi feliati subtire
- 2 lgite usturoi pudra
- 1 lgita ierburi uscate
Cum am procedat:
Burgeri / paine
- am amestecat faina cu drojdia, am adaugat mierea si lapte caldut si am amestecat ingredientele pana cand nu s-a mai lipit aluatul de maini
- am lasat la dospit cca 1h, in loc caldut, pana isi dubleaza volumul
- dupa, am impartit aluatul in 7 bile egale si am lasat la o noua dospire cca 30-40’
- am uns bilele cu galbenus, am adaugat semintele de mac si am copt 15-20’ la 180 gr, caldura sus-jos (in caz de alergie la ou sau seminte, se va evita pasul ungerii si adaugarii semintelor de mac)
Umplutura:
- am maruntit pieptul de pui, am ras usturoiul si am amestecat ingredientele
- am umplut chiflele taiate pe jumatate cu pieptul de pui
Chips-uri
- am condimentat feliutele de napi si le-am copt 30’ in cuptorul preincalzit la 180 gr
Puteti umple chiflele cu orice: hummus, guacamole, pasta de oua, branza, nu exista limita.
Pofta buna!
No Comments