Patiserie

Gogoșele cu cimbru și roșii uscate

iulie 26, 2022

De la o vreme, a mea Mara se trezeste cu noaptea-n cap ca sa ma ajute sa pregatesc micul dejun. Seara imi cere sa ii promit ca nu fac nimic inainte de a se trezi ea. Asa ca, promisiunea e promisiune si facem impreuna…doar ca, ”trebuie” sa ma trezesc mai tarziu ca sa nu se trezeasca si ea inaintea gainilor. Nu de alta, dar pana seara, scoate flacari pe nas 😄…

Ingrediente: (40-45buc mici)

  • 250 gr apa
  • 75 gr ulei de masline extravirgin
  • 150 gr faina tip 550
  • 3 oua
  • 50 gr parmezan ras
  • 50 gr rosii uscate (eu am folosit in ulei de masline, sunt f putin sarate fata de cele fara lichid)
  • 1 lgita cimbru uscat

Cum am procedat:

  • am pus pe foc apa, uleiul
  • cand au inceput sa faca margelute, am adaugat faina deodata si am amestecat (pe foc), vartos 😄, pana cand aluatul s-a desprins de peretii tigaii
  • am luat tigaia de pe foc si am adaugat ouale, unul cate unul, incorporand fiecare ou, cu un tel
  • am adaugat parmezanul, cimbrul si rosiile tocate maruntel
  • eu m-am chinuit, dar chinuit rau, cu un pos, dar puteti sa dati forma gogoselelor cu o punga taiata la unul dintre capete, direct in tava, pe foaia de copt
  • am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, timp de 25-30’

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.