De la o vreme, a mea Mara se trezeste cu noaptea-n cap ca sa ma ajute sa pregatesc micul dejun. Seara imi cere sa ii promit ca nu fac nimic inainte de a se trezi ea. Asa ca, promisiunea e promisiune si facem impreuna…doar ca, ”trebuie” sa ma trezesc mai tarziu ca sa nu se trezeasca si ea inaintea gainilor. Nu de alta, dar pana seara, scoate flacari pe nas 😄…
Ingrediente: (40-45buc mici)
- 250 gr apa
- 75 gr ulei de masline extravirgin
- 150 gr faina tip 550
- 3 oua
- 50 gr parmezan ras
- 50 gr rosii uscate (eu am folosit in ulei de masline, sunt f putin sarate fata de cele fara lichid)
- 1 lgita cimbru uscat
Cum am procedat:
- am pus pe foc apa, uleiul
- cand au inceput sa faca margelute, am adaugat faina deodata si am amestecat (pe foc), vartos 😄, pana cand aluatul s-a desprins de peretii tigaii
- am luat tigaia de pe foc si am adaugat ouale, unul cate unul, incorporand fiecare ou, cu un tel
- am adaugat parmezanul, cimbrul si rosiile tocate maruntel
- eu m-am chinuit, dar chinuit rau, cu un pos, dar puteti sa dati forma gogoselelor cu o punga taiata la unul dintre capete, direct in tava, pe foaia de copt
- am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, timp de 25-30’
Pofta buna!
No Comments