Imi amintesc prispa de la mamaie plina cu boloboacele cu laptele lasat la prins. Mamaia aduna smantana si facea unt. Am avut asa o copilarie frumoasa, Doamne! ❤️❤️ Ce va trebuie?
Ingrediente
- cca 750 gr smantana grasa, min 30% grasime
Cum am procedat
- am mixat cam 15’ smantana rece de la frigider pana cand s-a separat untul de zer.
- am scurs zerul intr-un castron, am spalat bucata de unt in apa rece de la robinet, dupa care l-am batut cu 2 spatule ca sa ii dau forma dreptunghiulara
- am pastrat zerul si am facut o mamaliguta cu el
- am obtinut cca 300-350 gr unt
- puteti personaliza untul cu usturoi copt, fulgi de ceapa sau usturoi, diferite tipuri de sare.
- de pastrat, ca orice unt, se pastreaza in frigider, atata timp cat smantana are termenul de garantie. Il puteti portiona si baga la congelator.
Pofta buna!
No Comments