Intrucât piticul meu e președintele fan clubului „Roșia Rocks”, am socotit că n-ar fi rău să o combin cu puțină brânzică. Cum o astfel de combinație este intălnită în meniurile adulților ca salata caprese, mi s-a părut potrivit să o introduc și în meniul celui mic😍. Daaaar, pentru că nu vroiam mozzarela ci brănzică făcută în casă, am gasit repede o soluție astfel încât cel mic să o poata „apuca” iar eu să fiu împăcată ca piticul a păpat brănzica pe care am ales-o pentru el❣️
Ingrediente:
- brânzica proaspăt făcută în casa. Cum o faceti gasiti aici
- 1 roșie
- semințe susan negru
Pentru pesto de marar:
- o legatură mărar (3-4 fire)
- 1 linguriță muguri de pin
- ulei de masline extravirgin presat la rece – 5 lg
- 1 lg suc lamaie
- opțional : 1/2 cațel usturoi (eu nu am pus)
Cum am procedat:
- brănzica proaspăt făcută*- am pus-o la strecurat pentru 5 minute, după care am așezat-o pe o bucata de tifon, cu ajutorul căruia am modelat-o sub forma unui cilindru. Am așezat-o intr-un recipient de sticlă, cu capac – la rece
- dupa o oră (sau cănd doriți să o serviți), am scos-o din frigider, am tăvalit-o prin susan negru și cu ajutorul unui cuțit am tăiat-o rondele
- rondelele de brânză le-am așezat alternativ cu feliile de roșie, pe farfuria piticului și le-am alintat cu pesto-ul de mărar
Sosul pesto:
- într-un tocator (chopper pe românește 😃), am mixat inițial mugurii de pin, apoi am adăugat mararul. Când a fost și acesta mărunțit, am adăugat uleiul de măsline și am mai amestecat de căteva ori. La sfârșit am adaugat lămâia.
* Brănzica cu iaurt:
- 200 ml lapte integral
- ~100 ml iaurt
Laptele se aduce la punctul de fierbere, moment în care se adaugă treptat câte o linguriță de iaurt, până cănd încep să se formeze bulgărași de brânză și să se separe zerul. Rezultă ~ 60 gr brânzică😊
S-aveți pitici păpăcioși!❤️
No Comments