Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic

Souffle de cartofi cu leurda si pesto din patrunjel

martie 2, 2021

Ajungi acasa si este musai sa te orientezi catre o cina rapida! Primul lucru pe care-l faci: deschizi frigiderul si verifici ce ai pe stoc! Va regasiti?😀 Eu am gasit niste cartofi fierti, amestecati cu oleaca patrunjel si ceapa verde, o legatura de leurda, niste oua si niste smantanica! Suficient!

Ingrediente:

  • 180 gr cartofi fierti, cubulete
  • 3 oua
  • 60 -70 gr cascaval
  • o lingura smantana grasa Laptaria cu caimac
  • 2 fire ceapa verde
  • o legatura leurda (aproximativ 15 fire)
  • Opțional, un praf de sare (2+)

Cum am procedat:

  • cartofii i-am avut deja fierti, asa ca nu am mai avut treaba cu ei. Cum am scris mai sus, erau amestecati cu niste ceapa verde, patrunjel si putin ulei de masline. Daca nu aveti cartofii fierti, ii puneti la fiert in apa cat sa dea peste ei. Mai aruncati si cateva fire de patrunjel peste ei si un praf de sare (2+). Pătrunjelul il scoateți atunci când sunt fierți. Se scurg de apa si sunt gata de pus in souffle.
  • am separat albusurile de galbenusuri si am mixat albusurile, spuma. Am adaugat galbenusurile, incorporandu-le cu miscari usoare, tocmai pentru a nu sparge bulele de oxigen formate in timpul mixarii si a obtine astfel un preparat aerat. Am adaugat smantana, ceapa verde, leurda, cascavalul ras iar la sfarsit, cartofii. Am introdus preparatul in cuptorul preincalzit la 180*/30’, ventilatie sus-jos.
  • l-am servit cu niste pesto de patrunjel, o lingurița semințe de cânepa decorticate (optional) si o salata de cruditati! Mniom!

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.