Am mai facut tarta aceasta in trecut si ne-a placut tare mult. Merge la cina, la pachetul de la birou, servita langa o salata verde, tarta devine o masa pe cinste. Se poate imbogati cu orice altceva, inclusiv o bucatica de carne ramasa de pe la vreo alta masa.
Ingrediente
Blat
- 200 gr faina 550
- 100 gr unt rece ras
- 65 gr apa
Umplutura
- 5-6 cartofi potrivit
- 1 ceapa
- 3 oua
- 250 gr smantana
- 100 gr branza de capra cremoasa
- cimbru rozmarin, un praf de sare (2ani+)
Cum am procedat
- am curatat cartofii, i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa cu putina sare pana cand a intrat furculita usor in cartofi; am scurs cartofii bine de apa
- am amestecat ingredientele pentru blat si l-am introdus la rece timp de 1h
- dupa, am intins aluatul cu un sucitor in strat subtire cca 30cm lungime dia si l-am asezat in tava de tarta
- am uns blatul cu branza de capra, am adaugat cartofii cuburi si ceap fideluta deasupra si am sarat cu putina sare
- am amestecat bine smantana impreuna cu ouale si am turnat peste cartofi
- am condimentat cu rozmarin si oregano proaspete
- am copt tarta timp de 35-40’ la 200 gr, caldura sus jos, ultimele 15’ caldura jos
- am lasat tarta sa se raceasca, dupa care am putut usor felia
Pofta buna!
No Comments