Miss Brânzică, Mr Lăptic

Tartă cu cartofi

februarie 28, 2024

Am mai facut tarta aceasta in trecut si ne-a placut tare mult. Merge la cina, la pachetul de la birou, servita langa o salata verde, tarta devine o masa pe cinste. Se poate imbogati cu orice altceva, inclusiv o bucatica de carne ramasa de pe la vreo alta masa.

Ingrediente

Blat

  • 200 gr faina 550
  • 100 gr unt rece ras
  • 65 gr apa

Umplutura

  • 5-6 cartofi potrivit
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • 250 gr smantana
  • 100 gr branza de capra cremoasa
  • cimbru rozmarin, un praf de sare (2ani+)

Cum am procedat

  • am curatat cartofii, i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa cu putina sare pana cand a intrat furculita usor in cartofi; am scurs cartofii bine de apa
  • am amestecat ingredientele pentru blat si l-am introdus la rece timp de 1h
  • dupa, am intins aluatul cu un sucitor in strat subtire cca 30cm lungime dia si l-am asezat in tava de tarta
  • am uns blatul cu branza de capra, am adaugat cartofii cuburi si ceap fideluta deasupra si am sarat cu putina sare
  • am amestecat bine smantana impreuna cu ouale si am turnat peste cartofi
  • am condimentat cu rozmarin si oregano proaspete
  • am copt tarta timp de 35-40’ la 200 gr, caldura sus jos, ultimele 15’ caldura jos
  • am lasat tarta sa se raceasca, dupa care am putut usor felia

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.