Am plecat de la blatul folosit la musuroiul de furnici pe care l-am transformat pe rand in blat de tort, briose, iar acum in negresa cu bilute din cocos. Nu mi-a dat gres si imi place ca e pufos, versatil, usor de pregatit, cu ingrediente accesibile.
Am gasit o punguta cu branza ramasa de la pasca de Paste (branza romaneasca de vaci, mmmm) si pentru ca imi doream de multa vreme sa pregatesc prajitura, am purces la treaba.
Ingrediente:
Blat:
- 4 oua
- 3 curmale piure
- 4 linguri ulei de cocos presat la rece (alt ulei de calitate)
- 3 linguri pline pudra de roscove
- 2 linguri pline faina tip 650
- 1.5 lingurita praf de copt BIO
Bilute din branza:
- 100 gr fulgi de cocos
- 1 ou
- 200 gr branza
- 2-3 linguri faina de migdale (in functie de marimea oului si textura branzei)
- 1/2 lingurita pudra de vanilie
- 1 lingura miere (1 an+)
Crema ”ciocolata”
- 3-4 linguri lapte de cocos
- 1 lingura pudra de roscove
- 2 linguri ulei de cocos
Cum am procedat:
- am mixat ouale pana cand si-au triplat volumul si au devenit asemenea unei crème pufoase
- am adaugat restul ingredientelor pentru blat si am omogenizat cu o spatula
- intr-un castron, am amestecat ingredientele pentru bilute; compozitia trebuie sa fie una lipicioasa, dar cu mainile usor umezite sa puteti modela bilutelele
- am asezat bilutele pe fundul unei forme patrate (15 cm x 15 cm)
- am turnat aluatul de negresa deasupra, cat mai uniform
- am copt prajitura 30′ in cuptorul preincalzit la 180 grade
- dupa expirarea timpului, am lasat prajitura sa se raceasca si am pregatit ”ciocolata”
- am topit uleiul, am amestecat cu pudra de roscove si laptele si am turnat ”ciocolata” deasupra negresei
- am lasat prajitura 30′ dupa care am feliat-o
Pofta buna!
2 Comments
Buna!
Am făcut mai devreme prajitura, a iesit bună la gust, dar din pacate e prea uleioasa, deși nu am pus 3 linguri de ulei de cocos.
De data asta o sa mâncăm asa, data viitoare am sa stiu. 😁😝
Buna, Neli, sunt 4 lg de ulei in toata prajitura, nu inteleg de la ce ar fi putut sa iasa uleioasa. Prajitura este incercata de multe mamici pe grupul mybabyfood, a fost inclusiv transformata in blat de tort. Nu avea cum sa iasa uleioasa decat daca ai fi pus o cantitate mare de ulei.