Cu crema sau fara crema. Aceasta e intrebarea…Ca sa nu existe dileme, am facut si cu, si fara 😄.
Ingrediente
Aluat
- 500gr faina grau spelt 630
- 280 gr lapte caldut
- 1 ou
- 120 gr unt la temperatura camerei
- 9 gr drojdie uscata bio
- 17 gr praf copt bio (un pliculet / echivalentul a 500gr faina)
Umplutura
- 3 mere rase
- 100 gr nuci rasnite
- 1 lg rasa scortisoara
- 50 gr zahar de flori de cocos (3ani+)
Crema (optional)
- 200 gr branza crema
- 30 gr unt moale
- 30 gr miere bio (1an+)
Cum am procedat
- Am pus in bolul robotului faina, drojdia, praful de copt, oul, lapte caldut si am framantat, adaugand untul in 3 transe.
- Am framantat cca 15’, pana cand aluatul s-a desprins de pe peretii vasului.
- Am lasat aluatul la dospit pana cand si-a dublat volumul. Intre timp, am ras merele pe razatoarea fina, am amestecat impreuna cu zaharul, nucile si scortisoara si am inabusit intr-o tigaie pana cand a scazut lichidul din mere.
- Am intins aluatul cca 30×30 cm, am adaugat deasupra amestecul de mere si am rulat. Cu o ata, am taiat felii (12 bucati). Am asezat rulourile in tava si le-am lasat inca 30’ la dospit. Am preincalzit cuptorul la 200 gr si am copt timp de 22-23’, caldura sus-jos.
- Cand am scos din cuptor, am uns rulourile cu o pensula, cu apa fierbinte si le-am acoperit cu un prosop.
- Le- am lasat sa se racoreasca, dupa care am uns cu crema o parte dintre ele.
Pofta buna!
No Comments