Dulcegării

Rulouri cu mere, nuci și scorțișoară

februarie 12, 2024

Cu crema sau fara crema. Aceasta e intrebarea…Ca sa nu existe dileme, am facut si cu, si fara 😄.

Ingrediente

Aluat

  • 500gr faina grau spelt 630
  • 280 gr lapte caldut
  • 1 ou
  • 120 gr unt la temperatura camerei
  • 9 gr drojdie uscata bio
  • 17 gr praf copt bio (un pliculet / echivalentul a 500gr faina)

Umplutura

  • 3 mere rase 
  • 100 gr nuci rasnite
  • 1 lg rasa scortisoara
  • 50 gr zahar de flori de cocos (3ani+)

Crema (optional)

  • 200 gr branza crema
  • 30 gr unt moale
  • 30 gr miere bio (1an+)

Cum am procedat

  • Am pus in bolul robotului faina, drojdia, praful de copt, oul, lapte caldut si am framantat, adaugand untul in 3 transe.
  • Am framantat cca 15’, pana cand aluatul s-a desprins de pe peretii vasului.
  • Am lasat aluatul la dospit pana cand si-a dublat volumul. Intre timp, am ras merele pe razatoarea fina, am amestecat impreuna cu zaharul, nucile si scortisoara si am inabusit intr-o tigaie pana cand a scazut lichidul din mere.
  • Am intins aluatul cca 30×30 cm, am adaugat deasupra amestecul de mere si am rulat. Cu o ata, am taiat felii (12 bucati). Am asezat rulourile in tava si le-am lasat inca 30’ la dospit. Am preincalzit cuptorul la 200 gr si am copt timp de 22-23’, caldura sus-jos.
  • Cand am scos din cuptor, am uns rulourile cu o pensula, cu apa fierbinte si le-am acoperit cu un prosop.
  • Le- am lasat sa se racoreasca, dupa care am uns cu crema o parte dintre ele. 

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.