Dulcegării

Chec crumble cu zmeură

aprilie 22, 2022

Luni, a doua zi de Paste Catolic, am mers in vizita. nu poti merge cu mana goala, asa ca, rapid-rapid, taca-paca, am pus de un chec. Dar nu orice fel de chec, ci unul crumble. A fost tare apreciat, nu doar de copii, dar si de adulti, iar asta ma bucura.

Ingrediente:

  • 2 lg xylit (3 ani+) / puteti inlocui cu 2 lg miere bio certificata (1an+) sau sirop de roscove
  • 110 gr unt taiat cubulete
  • 175 gr faina grau spelt 630
  • 1 ou
  • 1 lgita pudra de vanilie
  • 1 pchetel praf copt BIO
  • 70 gr smantana lichida Laptaria cu Caimac
  • 2 lg bune de unt arahide cremos Papamigdal
  • 200 gr zmeura
  • 3-4 banuti cioco fara zahar Sweeteria (optional, 5 ani plus)
  • pentru decor: am amestecat unt de caju de la Papamigdal, sirop de curmale si cacao (5ani+) (optional)

Cum am procedat:

  • am preincalzit cuptorul la 180 gr, caldura sus-jos
  • am amestecat 70 gr unt, 100 gr faina si xylitul obtinand un aluat nisipos pe care l-am pus la rece
  • am amestecat restul de 40 gr unt, untul de arahide cremos, 75 gr faina, oul, vanilia, praful de copt si smantana lichida
  • am incorporat si banutii de cioco (optional si doar pentru copilasii peste 5 ani) – puteti inlocui cu nuci, fructe uscate
  • am asezat acest amestec intr-o tava tapetata cu hartie de copt (o tava de chec)
  • deasupra, am asezat zmeura, iar deasupra zmeurii, aluatul de la rece, crumble
  • am copt 50-55’ si am scos din hartie doar dupa racire, apoi am feliat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.