Luni, a doua zi de Paste Catolic, am mers in vizita. nu poti merge cu mana goala, asa ca, rapid-rapid, taca-paca, am pus de un chec. Dar nu orice fel de chec, ci unul crumble. A fost tare apreciat, nu doar de copii, dar si de adulti, iar asta ma bucura.
Ingrediente:
- 2 lg xylit (3 ani+) / puteti inlocui cu 2 lg miere bio certificata (1an+) sau sirop de roscove
- 110 gr unt taiat cubulete
- 175 gr faina grau spelt 630
- 1 ou
- 1 lgita pudra de vanilie
- 1 pchetel praf copt BIO
- 70 gr smantana lichida Laptaria cu Caimac
- 2 lg bune de unt arahide cremos Papamigdal
- 200 gr zmeura
- 3-4 banuti cioco fara zahar Sweeteria (optional, 5 ani plus)
- pentru decor: am amestecat unt de caju de la Papamigdal, sirop de curmale si cacao (5ani+) (optional)
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 180 gr, caldura sus-jos
- am amestecat 70 gr unt, 100 gr faina si xylitul obtinand un aluat nisipos pe care l-am pus la rece
- am amestecat restul de 40 gr unt, untul de arahide cremos, 75 gr faina, oul, vanilia, praful de copt si smantana lichida
- am incorporat si banutii de cioco (optional si doar pentru copilasii peste 5 ani) – puteti inlocui cu nuci, fructe uscate
- am asezat acest amestec intr-o tava tapetata cu hartie de copt (o tava de chec)
- deasupra, am asezat zmeura, iar deasupra zmeurii, aluatul de la rece, crumble
- am copt 50-55’ si am scos din hartie doar dupa racire, apoi am feliat
Pofta buna!
No Comments