Dulcegării Rețete

Prăjitură Agnes sau ”yammi-yammi”, ”mmmm, mmmm cake”

decembrie 12, 2019

Dupa diversificare, am incercat sa adaptam meniul adultilor la cel al copilului. La inceput, deloc usor, dar, pe parcurs, am facut progrese. In plus, alimentatia noastra a devenit mai sanatoasa, am renuntat la a indulci sau adauga sare, asa cum eram obisnuiti. Am educat gusturile, usor-usor dupa cele ale copilului si nu ne pare rau.

Prajitura aceasta o stiu de multa vreme, am gustat-o prima data la o petrecere de Revelion, dulce, aromata, am vrut mereu sa o incerc, dar parca nu ii gaseam locul. I-am oferit o sansa acum, gandind ca poate isi face loc pe masa de Craciun. A fost o idee tare buna si ma bucur ca am incercat-o!

Gata, vorba multa saracia omului, asa ca va las mai jos ingredientele si pasii de urmat. Va asigur ca nu e foarte greu de facut, iar ingredientele deloc sofisticate.

Ingrediente:

  • 6 albusuri
  • 150 gr faina tip 650
  • 200 gr unt nesarat moale
  • 2 linguri piure de curmale sau miere certificata (1an+)
  • 200 gr nuca hidratata si macinata
  • 1 lingurita praf de copt BIO
  • 1 lingura pudra de roscove (sa fie cu varf)
  • 1 lingurita pudra de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri piure de curmale sau miere certificata (1an+)

Cum am procedat:

  • am preincalzit cuptorul la 160 grade si am pregatit o tava de copt de 25×30 cm
  • am amestecat ingredientele uscate intr-un bol: faina, pudra de roscove, praf de copt, pudra de vanilie si nuca
  • intr-un alt bol, am mixat albusurile pana am obtinut o spuma tare, asemanatoare celei de la bezea
  • in al treilea vas, am omogenizat untul si piureul de curmale
  • am turnat ingredientele uscate peste compozitia de unt si amestecat bine
  • dupa, am adaugat albusurile, treptat, amestecand cu o paleta, usor, de sus in jos
  • am turnat aluatul in forma de copt si am copt timp de 20′
  • intre timp, am pregatit crema de galbenusuri: am amestecat si mixat galbenusurile cu mierea pana am obtinut o crema
  • dupa cele 20′, am scos prajitura din cuptor, am turnat crema si nivelat deasupra cu ajutorul unei spatule
  • am reintrodus in cuptor si am copt din noi, la aceeasi temperatura, 10-15′
  • am stat cu ochii pe ea, sa nu se arda, pentru ca se poate arde usor daca avem un cuptor mai ”iute”
  • dupa scoaterea din cuptor, am pudrat cu pudra de roscove
  • am feliat prajitura cat a fost calda

Pofta buna si sper sa va placa si voua, dar si celor mici!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.