Dupa diversificare, am incercat sa adaptam meniul adultilor la cel al copilului. La inceput, deloc usor, dar, pe parcurs, am facut progrese. In plus, alimentatia noastra a devenit mai sanatoasa, am renuntat la a indulci sau adauga sare, asa cum eram obisnuiti. Am educat gusturile, usor-usor dupa cele ale copilului si nu ne pare rau.
Prajitura aceasta o stiu de multa vreme, am gustat-o prima data la o petrecere de Revelion, dulce, aromata, am vrut mereu sa o incerc, dar parca nu ii gaseam locul. I-am oferit o sansa acum, gandind ca poate isi face loc pe masa de Craciun. A fost o idee tare buna si ma bucur ca am incercat-o!
Gata, vorba multa saracia omului, asa ca va las mai jos ingredientele si pasii de urmat. Va asigur ca nu e foarte greu de facut, iar ingredientele deloc sofisticate.
Ingrediente:
- 6 albusuri
- 150 gr faina tip 650
- 200 gr unt nesarat moale
- 2 linguri piure de curmale sau miere certificata (1an+)
- 200 gr nuca hidratata si macinata
- 1 lingurita praf de copt BIO
- 1 lingura pudra de roscove (sa fie cu varf)
- 1 lingurita pudra de vanilie
- 6 galbenusuri
- 2 linguri piure de curmale sau miere certificata (1an+)
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 160 grade si am pregatit o tava de copt de 25×30 cm
- am amestecat ingredientele uscate intr-un bol: faina, pudra de roscove, praf de copt, pudra de vanilie si nuca
- intr-un alt bol, am mixat albusurile pana am obtinut o spuma tare, asemanatoare celei de la bezea
- in al treilea vas, am omogenizat untul si piureul de curmale
- am turnat ingredientele uscate peste compozitia de unt si amestecat bine
- dupa, am adaugat albusurile, treptat, amestecand cu o paleta, usor, de sus in jos
- am turnat aluatul in forma de copt si am copt timp de 20′
- intre timp, am pregatit crema de galbenusuri: am amestecat si mixat galbenusurile cu mierea pana am obtinut o crema
- dupa cele 20′, am scos prajitura din cuptor, am turnat crema si nivelat deasupra cu ajutorul unei spatule
- am reintrodus in cuptor si am copt din noi, la aceeasi temperatura, 10-15′
- am stat cu ochii pe ea, sa nu se arda, pentru ca se poate arde usor daca avem un cuptor mai ”iute”
- dupa scoaterea din cuptor, am pudrat cu pudra de roscove
- am feliat prajitura cat a fost calda
Pofta buna si sper sa va placa si voua, dar si celor mici!
No Comments