Ne plac ciorbele si incercam de toate felurile. Si cu carne, dar si fara. Modelul cu varza dulce nu l-am incercat prea des, dar va spun ca e buna-buna! Daca Mara a mancat cu asa pofta, sigur o repet mai des. Se poate face si cu carne, dar si fara.
Ingrediente
- 1 varza medie tocata fin
- 1 ceapa
- 3 morcovi
- 1 o bucatica telina
- 1 bucatica pstarnac
- 1 ardei rosu
- 200 gr pasta de rosii (am folosit de casa, in amestec cu ardei kapia)
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- Putina sare (2ani+)
- 500 gr carne de porc slaba taiata cubulete
- Cimbru proaspat
- Marar proaspat
Cum am procedat
- am pus ceapa in lg de ulei de masline si putina apa si am inabusit.
- am adaugat carnea si inca putina apa si am inabusit inca vreo 10’.
- am adaugat legumele si varza tocate marunt si am acoperit cu apa.
- am lasat totul la foc mediu cam 1h, adaugand apa daca e necesar.
- am adaugat crengutele de cimbru si pasta de rosii si am gatit inca vreo 30’, la foc mediu.
- am adaugat la final mararul tocat.
Pofta buna!
No Comments