Saptamana aceasta, din motive de sanatate, stam acasa, asa ca dorinta mea de a fi cu ai mei s-a implinit, dar nu voit si nici in cel mai fericit mod. Pentru ca are nevoie de proteine, dar si pentru ca a reinceput a manca destul de bine carne, am ales pentru pranz pestele, anume somonul, pe care incercam sa il mancam o data pe saptamana, fiind un peste foarte gras. Daca gasim peste bun, daca nu, optam pentru varianta de pesti albi care se gasesc mai usor.
Ingrediente:
Peste
- 300 gr peste (somon salbatic)
- 3-4 lg faina de porumb (maiza, faina fina, nu malai, se poate folosi faina tip 650)
- 1 ou
- 4-5 lg faina de migdale (se poate inlocui cu pesmet)
- 1 lg ierburi uscate (cimbru, busuioc, oregano)
- 1 lgita praf de usturoi
- 1/2 lgita boia dulce
Piure:
- 3 cartofi albi
- 2 morcovi
- 1 bucatica de pastarnac
- 200 gr conopida
- 1/2 ardei gras rosu
- 2 catei usturoi
- 50 ml lapte
- 50 gr unt
- 2 lg ulei de rapita presat la rece
Cum am procedat:
- am spalat bine pestele si l-am taiat fasii, scotand oasele
- am trecut pestele prin faina de porumb, apoi prin oul batut, ca la sfarsit sa il trec prin faina de migdale amestecata cu condimentele si usturoiul
- am copt pestele timp de 25’ in cuptorul preincalzit la 190 gr, caldura jos, in ultimele 5’ am setat pe ventilatie (nivelul de mijloc)
- pentru piure, am curatat si spalat toate legumele, le-am pus la fiert in apa
- odata fierte, am scurs toata apa si am adaugat usturoiul ras, uleiul, untul si laptele, dupa care am pasat
- am servit pestele cu piure si fulgi de drojdie inactiva
Pofta buna!
No Comments