Carne, pește sau fructe de mare Legume și leguminoase

Peste cu ierburi la cuptor si piure de legume

octombrie 14, 2020

Saptamana aceasta, din motive de sanatate, stam acasa, asa ca dorinta mea de a fi cu ai mei s-a implinit, dar nu voit si nici in cel mai fericit mod. Pentru ca are nevoie de proteine, dar si pentru ca a reinceput a manca destul de bine carne, am ales pentru pranz pestele, anume somonul, pe care incercam sa il mancam o data pe saptamana, fiind un peste foarte gras. Daca gasim peste bun, daca nu, optam pentru varianta de pesti albi care se gasesc mai usor.

Ingrediente:

Peste

  • 300 gr peste (somon salbatic)
  • 3-4 lg faina de porumb (maiza, faina fina, nu malai, se poate folosi faina tip 650)
  • 1 ou
  • 4-5 lg faina de migdale (se poate inlocui cu pesmet)
  • 1 lg ierburi uscate (cimbru, busuioc, oregano)
  • 1 lgita praf de usturoi
  • 1/2 lgita boia dulce

Piure:

  • 3 cartofi albi
  • 2 morcovi
  • 1 bucatica de pastarnac
  • 200 gr conopida
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 catei usturoi
  • 50 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 2 lg ulei de rapita presat la rece

Cum am procedat:

  • am spalat bine pestele si l-am taiat fasii, scotand oasele
  • am trecut pestele prin faina de porumb, apoi prin oul batut, ca la sfarsit sa il trec prin faina de migdale amestecata cu condimentele si usturoiul
  • am copt pestele timp de 25’ in cuptorul preincalzit la 190 gr, caldura jos, in ultimele 5’ am setat pe ventilatie (nivelul de mijloc)
  • pentru piure, am curatat si spalat toate legumele, le-am pus la fiert in apa
  • odata fierte, am scurs toata apa si am adaugat usturoiul ras, uleiul, untul si laptele, dupa care am pasat
  • am servit pestele cu piure si fulgi de drojdie inactiva

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.