Am gasit reteta pe un blog indian. Ma uitam la mancarurile de acolo, mi se facuse asa o pofta de un chicken curry, dar am descoperit turtitele acestea. Chicken curry nu am avut, dar am avut turtite. Bine, reinventate, ca nu aveam toate condimentele descrise acolo. Simple, turtite indiene, pe stil romanesc. 😁
Ingrediente (5-6 turtite). Pentru a masura, am folosit un pahar de 240ml
- 1/2 pahar gris
- 1/2 pahar apa
- 1/4 pahar iaurt
- Putina sare de Himalaya
- 1 ceapa rosie mica
- 1/2 ardei gras verde
- 1 rosie fara partea lichida
Cum am procedat
- am amestecat grisul cu apa si am lasat grisul sa se umfle cca 20’.
- am tocat marunt legumele.
- am adaugat iaurtul in amestecul cu gris si apa.
- am incins bine tigaia si am adaugat 2 linguri de aluat, iar deasupra legume tocate.
- am copt pe o parte pana cand marginile s-au desprins de tigaie, apoi, cu grija, am intors clatitele si am copt si pe cealalta parte pana cand au devenit usor crocante.
am repetat cu restul aluatului. Nu le faceti prea mari, ca sa se nu rupa. - consistenta aluatului trebuie sa fie curgatoare, dar nu foarte lichida, ca la pancakes.
Pofta buna!
No Comments