Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Coușcouș rozaliu cu nectarine coapte

martie 20, 2021

Viata e roz, da, da, nu ni se pare!
Cu suisurile si coborasurile ei, cu piedici si gropi pe care le ocolim sau in care mai cadem…dar viata e roz, daca o facem noi roz.
Cauta-ti zilnic motive sa zambesti, sa te bucuri, sa iubesti!

Noi am ales un mic dejun in ton cu ziua frumoasa de afara, colorat, vesel, plin de arome. A fost o bucurie si o incantare pentru cea mica, dar si pentru noi. L-am apreciat cu ochii si cu burticile. Sa ne fie de bine! ❤️

Ingrediente: (1 portie)

  • 1 nectarina
  • sos: 1 lg sirop de curmale, 2 lg apa, un vf lgita nucsoara, 1/3 lgita scortisoara
  • 2 lg couscous
  • 2 lg iaurt (din lapte animal sau vegetal)
  • 100 ml lapte cocos (sau alt lapte)
  • 1 lgta pudra de zmeura uscata sau 2 lg zmeura pisata
  • Pentru servit: nuci, fistic, iaurt (din lapte animal sau vegetal)

Cum am procedat:

  • am taiat pe jumatate nectarina si am scos samburele
  • am asezat nectarina in tava, pe o foaie de copt, cu partea scobita in sus si am uns cele doua parti cu sosul pregatit din sirop de curmale, apa, nucsoara si scortisoara, dupa care am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos, timp de 30’
  • intre timp, am pregatit couscousul: am pus laptele in tigaie si am adaugat couscousul, apoi l-am fiert cateva minute pana cand s-a umflat si a absorbit lichidul
  • la final, am adaugat pudra de zmeura si iaurtul si am omogenizat
  • am servit couscousul cu nectarinele coapte (delicioaseeee), iaurt, nuci si fistic

Puteti inlocui couscousul cu orice alta cereala sau pseudocereala sau cu fulgi de cereale, iar nectarine cu caise, prune mari, pere, etc, in general fructe zemoase.
Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.