Domnu' Ou Miss Brânzică, Mr Lăptic

Mămăliguță cremoasă cu parmezan, brânză și ou

februarie 1, 2024

O cina buna-buna, dar si simpla pe de-asupra. Imi amintesc vacantele la bunici cand primeam asa ceva la masa, cu branza din aia de la oile lor, usor intepatoare, oua adunate de noi din cuibarul gainilor…ah, copilarie!

Ingrediente

  • 140 gr malai
  • 250 gr apa 
  • 250 gr lapte
  • 1 cub mic unt
  • 1 praf sare
  • 3 lg parmezan ras
  • branza de capra rasa
  • smantana
  • oua

Cum am procedat

  • pentru mamaliguta, am pus apa impreuna cu laptele pe foc mic, iar cand apa a inceput a face bulbuci deasupra, am adaugat faina si sarea, amestecand continuu pana cand faina s-a umflat
  • am adaugat cubul de unt si parmezanul si am omogenizat
  • am asezat mamaliguta in farfurii, am ras branza de capra deasupra, cate o lingura serioasa de smantana si cate un ou ochi facut in tigaie cu putin ulei si apa dupa reteta de aici
  • nu va spun cum am mancat 😀

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.