O cina buna-buna, dar si simpla pe de-asupra. Imi amintesc vacantele la bunici cand primeam asa ceva la masa, cu branza din aia de la oile lor, usor intepatoare, oua adunate de noi din cuibarul gainilor…ah, copilarie!
Ingrediente
- 140 gr malai
- 250 gr apa
- 250 gr lapte
- 1 cub mic unt
- 1 praf sare
- 3 lg parmezan ras
- branza de capra rasa
- smantana
- oua
Cum am procedat
- pentru mamaliguta, am pus apa impreuna cu laptele pe foc mic, iar cand apa a inceput a face bulbuci deasupra, am adaugat faina si sarea, amestecand continuu pana cand faina s-a umflat
- am adaugat cubul de unt si parmezanul si am omogenizat
- am asezat mamaliguta in farfurii, am ras branza de capra deasupra, cate o lingura serioasa de smantana si cate un ou ochi facut in tigaie cu putin ulei si apa dupa reteta de aici
- nu va spun cum am mancat 😀
Pofta buna!
No Comments