Una dintre combinatiile mele preferate este aceea intre branza de capra si smochine. Gusturile lor se imbina atat de bine si se completeaza perfect. In plus, am descoperit ca fetita mea adora sa manance branza cu smochine…normal, daca nu e carne, orice e bun, ar spune ea!
Se pregateste usor, ajutorul de partea copilului e mai mult decat bine venit, cu cantec si dans, impreuna, producem amintiri si…checuri. 🙂
Ingrediente:
- 3 oua
- 100 braza de capra rasa
- 150 branza de capra bucatele
- 90 gr ulei de rapita presat la rece (sau alt ulei de buna calitate)
- 150 gr faina grau spelt 630
- 2 lgite praf de copt BIO
- 1 lg miere
- 130 gr lapte animal sau vegetal
- 130 gr smochine deshidratate
- 1 lgita ierburi de Provence
- optional: seminte de canepa (sau alte seminte)
Cum am procedat:
- am amestecat ouale impreuna cu mierea, laptele, branza rasa, uleiul, dupa care am adaugat faina, ierburile si praful de copt
- la final, am incorporate branza bucati si smochinele taiate bucatele
- am turnat aluatul in forma de cuptor tapetata cu o foaie de copt si am adaugat semintele deasupra
- am copt checul timp de 45′ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, facnd la final testul scobitorii
- dupa coacere, am deschis usa cuptorului si am lasat checul asa cateva minute
- am feliat doar dupa racire
Pofta buna!
No Comments