Placintica asta a fost delicioasa in zi de duminica. Numai bune doua bucatele ramase pentru mine a doua zi la serviciu. Am sterpelit-o ca sa nu o ia sotul. Copila a mancat si ea o bucatica, dar nu a fost perfecta, bineinteles…😂
Ingrediente
- 1 pachet foi fine pentru placinta linco
- 50 gr unt topit
- 350 gr smantana lichida (eu am folosit una fara caraghenan, gen Laptaria cu Caimac)
- 300 ml lapte integral
- 4 oua
- 100 gr miere bio certificata (1an+)
- 1 lg pesmet
- 1 lgita coaja de lamaie
- 1 pliculet praf de copt bio
Cum am procedat:
- am asezat foile in forma de evantai in tava unsa cu unt si pesmet si le-am uns deasupra cu unt topit
- am copt foile timp de 15’ in cuptorul preincalzit la 190 gr
- intre timp, am pregatit compozitia, amestecand restul de ingrediente
- am acos compozitia din cuptor si am turnat amestecul de oua si lapte, sa fie deasupra uniform si sa treaca printre foi
- am copt in continuare la 180 gr, timp de 30’, pana cand placinta devine aurie deasupra.
Pofta buna!
No Comments