O stiti pe Dorina? Dorina e prietena Mybabyood de cand mybabyfood nu stia a merge in picioare sau vorbi…A asistat la nastere, botez…eheee! Si am cerut voie sa publicam reteta asta delicioasa, caci de la ea a pornit nebunia cu galustele acestea…Multumim, Dorina!
Reteta e deja incercata de multe mamici, a avut succes si la cei mici, dar si la cei mari, iar in familia noastra e unul dintre felurile de mancare pe care le iubim.
Ingrediente:
Galuste
- 4 cartofi medii
- 50 gr unt
- 50 gr branza de capra (am folosit feta desarata peste noapte)
- 1 ou
- 2 lg faina tip 650
- 1 praf turmeric
- 100 gr cascaval ras pentru ”tavalit” galustele
Sos
- 3 rosii mari coapte
- 1 ardei rosu copt
- 1 ceapa rosie
- 3 graunti de usturoi
- ierburi uscate: oregano, 1 foaie de dafin, cimbru, busuioc
- 1 lg ulei de masline preset la rece
Cum am procedat:
- am fiert cartofii in coaja, dupa care i-am curatat si i-am pasat impreuna cu untul
- piureul obtinut l-am amestecat impreuna cu oul batut, branza maruntita, faina si turmericul
- am tocat intr-un chopper rosiile, ardeiul fara coaja, usturoiul si ceapa si am inabusit sosul cu lg de ulei de masline si ierburile aromate
- am turnat sosul intr-un vas de cuptor si, cu mainile umede, am format galustele pe care le-am ”tavalit” prin cascavalul ras
- am asezat galustele deasupra sosului si am copt totul la 180 grade, cuptor preincalzit, timp de 30-35′, pana cand se rumenesc
- am servit galuscutele calde, cu patrunjel proaspat tocat
Pofta buna!
No Comments