Cine nu a mancar vreodata fidea cu lapte la bunici? Era mancare traditionala. Cand eram intrebati ce vrem sa mancam, inevitabil, fidea sau melcisori cu lapte. 😍Am gasit si eu fidea intr-un final, asa ca nu am stat prea mult pe ganduri.
Ingrediente (2 portii)
- 500 ml lapte integral (animal sau vegetal)
- 50 gr fidea
- 2-3 lg miere bio certificata (1an+)
- putina coaja de portocala
- optional: decor din carob sau cacao (5ani+)
Cum am procedat
- am pus laptele pe foc mediu impreuna cu coaja de portocala, intr-o tigaie cu fundul gros; cand a inceput a face bule deasupra, semn ca laptele incepe sa fiarba, am adaugat fideaua
- am fiert la foc mic, cca 4’, cat era indicat pe pachetul de fidea
- la final, am adaugat mierea si am lasat acoperit inca 4-5’ – laptele se face mai cremos
- am servit cu decor de cacao
Pofta buna!
No Comments