Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Clătite umplute

martie 25, 2021

Știm teoria, dar cum stăm cu zâmbetul? Astăzi, Flavia (MyBabyFood family) de la Terapia zâmbetului ( aici și aici). vă aduce niște super clătite pe care trebuie să le încercați și voi. Mai multe rețete de la ea găsiți aici.

„Micul dejun, in general, e in viteza sau pregatit cu o seara inainte. Mai sunt si zile lenese cand copilul vrea sa se joace si tu ai timp de facut pe indelete lucruri. Aveam pofta de clatite dar parca nu voiam clatitele traditionale, fie ele crepes sau pancakes. Asa au aparut clatitele umplute, dar altfel ♥

Umplutura:

  • 60 gr unt de arahide (orice alt unt de oleaginoase)
  • 1 lg de unt de cacao topit (3+) (se poate inlocui cu ulei de cocos)
  • 2 lg sirop de artar
  • pudra de vanilie

Clatite:

  • 180 gr faina ovaz
  • 2 lg faina migdale
  • 1 lg seminte de in/chia rasnite
  • 1 1/2 lg carob
  • 1/2 lgt praf de copt bio
  • 2 lg de banana pasata
  • 300-350 ml lapte vegetal

Cum am procedat:

  • Amestecam ingredientele pentru umplutura si cu o lingurita facem niste „rotunde” pe o hartie de copt, aprox 6 cercuri si dam la congelator pentru minim o ora.
  • Amestecam ingredientele pentru clatite si le lasam 15′ sa se hidrateze semintele de in/chia.
  • Intr-o tigaie antiaderenta, punem o lingura din compozitia de clatite, scoatem un cerc din congelator, il punem peste clatita si mai punem o lingura din aluat. Lasam cam 3-4 pe fiecare parte. Repetam procesul pana terminam. Cat se coc clatitele, cercurile raman in congelator.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.