Dulcegării

Clătită austriacă

ianuarie 19, 2024

Clatita desclatita 😁, clatita austriaca, kaiserschmarrn sau cum s-o mai numi…asta e numai buna pentru cine uraste sa intoarca frumusel clatitele in tigaie 😄.

Ingrediente

  • 4 oua separate
  • 25 gr zahar de cocos (3ani+)
  • 120 ml lapte vegetal (aici de ovaz)
  • 80 gr faina tip 650
  • 20 gr amidon de porumb
  • 1 lgita coaja de portocala deshidratata (din DM)
  • 1 vf lgita vanilie pudra

Cum am procedat

  • am amestecat galbenusurile cu laptele, fainurile, vanilia, coaja se portocala si zaharul, iar albusurile le-am mixat pana cand s-au albit si s-au facut ca pentru bezea.
  • am incorporat usor albusurile in compozitie
  • am incalzit bine o tigaie cu fundul gros pe aragaz, am turnat jumatate de compozitie si am copt cateva minute la foc mediu.
  • am impartit clatita in 4 si am intors-o, dupa care, cu o spatula, am facut-o bucatele micute.
  • am lasat clatita inca vreo 5’ pe foc sa se gateasca bine.
    am repetat actiunea ci cu a doua jumatate de compozitie.
    servita cu fructe, pudrata cu faina de cocos, delish! 

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.