Clatita desclatita 😁, clatita austriaca, kaiserschmarrn sau cum s-o mai numi…asta e numai buna pentru cine uraste sa intoarca frumusel clatitele in tigaie 😄.
Ingrediente
- 4 oua separate
- 25 gr zahar de cocos (3ani+)
- 120 ml lapte vegetal (aici de ovaz)
- 80 gr faina tip 650
- 20 gr amidon de porumb
- 1 lgita coaja de portocala deshidratata (din DM)
- 1 vf lgita vanilie pudra
Cum am procedat
- am amestecat galbenusurile cu laptele, fainurile, vanilia, coaja se portocala si zaharul, iar albusurile le-am mixat pana cand s-au albit si s-au facut ca pentru bezea.
- am incorporat usor albusurile in compozitie
- am incalzit bine o tigaie cu fundul gros pe aragaz, am turnat jumatate de compozitie si am copt cateva minute la foc mediu.
- am impartit clatita in 4 si am intors-o, dupa care, cu o spatula, am facut-o bucatele micute.
- am lasat clatita inca vreo 5’ pe foc sa se gateasca bine.
am repetat actiunea ci cu a doua jumatate de compozitie.
servita cu fructe, pudrata cu faina de cocos, delish!
Pofta buna!
No Comments