Astazi, fetita mea are partener de joaca, prietena ei, o fetita frumoasa, de aceeasi varsta cu ea. S-ar fi nascut amandoua in aceeasi luna, daca ar fi intarziat mandruta mea cateva zile. Au crescut amandoua in burticile noastre, se stiau deja dinainte de a se naste. ❤️ Doua cucuiete! 😍
Ne-am pregatit cu pranz si o “dulcegarie” astfel incat sa aiba suficienta energie pentru a rasturna casa cu susul in jos. Dar mai ales pentru a ne incanta cu glascioarele lor pure si calde. ❤️
Ingrediente:
- 60 gr unt ras
- 60 gr mascarpone (sau smantana grasa 36% sau tot unt)
- 170 gr faina 550
- 60 gr nuci hidratate/uscate in tigaie/maruntite
- 50 gr sirop de curmale
- faina de cocos pentru pudrat
Cum am procedat:
- in bolul unui robot, am amestecat ingredientele si am format un aluat molisor, nelipicios pe care l-am invitat la rece timp de 30’
- dupa, am impartit aluatul in 30 de bilute pe care le-am modelat cu mainile sub forma de cornulete/semiluna
- am copt cornulele timp de cca 17’ in cuptorul preincazit la 180 grade
- dupa ce le-am scos din cuptor, le-am imbibat bine in faina de cocos
Pofta buna!
No Comments