Ne gândim și la copilașii cu intoleranță la lactoza și/sau alergie la proteinele din laptele de vacă, prin urmare laptele de susan este un preparat cu dedicație pentru ei❤️.
Ingrediente:
- 50 gr semințe susan negru
- 700 ml apa plată
- semințele unei păstăi de vanilie
Optional și totuși binevenit:
- banana/curmale hidratate/miere (1+)
Cum am procedat:
- am pus, cu o seara inainte, semintele de susan negru la hidrat în apa
- a doua zi dimineața, am spălat semințele și le-am pus în blender împreună cu 700 ml apă. Am blenduit bine semințele cu apă, apoi am adăugat semințe de vanilie.
- cum nu am consumat imediat lapticul, l-am turnat într-o sticlă si l-am depozitat in frigider.
- în momentul consumului, am amestecat laptele cu o banana și l-am mai blenduit odată (daca nu vă place banana, o puteți înlocui cu 2-3 curmale hidratate si blenduite cu laptele sau cu miere, peste 1 an, conform OMS)
📌 alegeți susanul negru sau susanul integral pentru prepararea laptelui, susanul alb poate da un gust usor amărui acestuia
📌 nu săriți peste hidratare, aceasta are rolul de a îndepărta acidul fitic si a favoriza astfel absorbția nutrienților din semintele de susan
📌 daca considerați ca este cazul, treceti laptele printr-un tifon. Eu l-am blenduit f bine si nu am considerat ca este cazul
Sa vă fie de folos!❤️
1 Comment
Susanul are foarte mult calciu, dar e si puternic alergen. Stiti cumva din punctul asta de vedere care este mai prietenos: susanul alb sau cel negru?