Supe și ciorbe

Ciorbă din oase de porc (costițe)

ianuarie 5, 2024

Dupa cateva zile cu supe, ar merge o ciorba acra. Am avut niste costite fara grasime, o sticla de bors din ala bun, legume ramase de pe la salate. Numa’ bun. Au facut o ciorba acra si bunaaaa!

Ingrediente

  • costita de porc (cam 1kg), taita bucati
  • 2 cepe mari
  • 4 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 buc telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 4-5 cartofi
  • 1 mana taitei
  • 750ml bors de putina
  • un praf sare (2ani+)
  • 1 borcan rosii tocate

Cum am procedat

  • am curatat bine costitele de grasime si le-am pus pe foc (eu am folosit Ninja Foodie) – fct saute; am dat intr-un clocot si am aruncat apa
  • am pus din nou costitele pe foc – saute, acoperite bine de apa; cand apa a inceput sa fiarba, am pus pe functia presiune, timp de 10’, dupa care, depresurizare manuala
  • am scos capacul si am adaugat toate legumele (ceapa, radacinoase, ardeii, cartofii, rosiile tocate) si am setat din nou presiune, timp de 5’; am depresurizat din nou manual
  • am scos capacul de presiune si am adaugat o lgita sare, taiteii (am avut proaspeti) si borsul si am dat intr-un clocot pe fct saute
  • am servit cu patrunjel tocat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.