Dupa cateva zile cu supe, ar merge o ciorba acra. Am avut niste costite fara grasime, o sticla de bors din ala bun, legume ramase de pe la salate. Numa’ bun. Au facut o ciorba acra si bunaaaa!
Ingrediente
- costita de porc (cam 1kg), taita bucati
- 2 cepe mari
- 4 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 buc telina
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 4-5 cartofi
- 1 mana taitei
- 750ml bors de putina
- un praf sare (2ani+)
- 1 borcan rosii tocate
Cum am procedat
- am curatat bine costitele de grasime si le-am pus pe foc (eu am folosit Ninja Foodie) – fct saute; am dat intr-un clocot si am aruncat apa
- am pus din nou costitele pe foc – saute, acoperite bine de apa; cand apa a inceput sa fiarba, am pus pe functia presiune, timp de 10’, dupa care, depresurizare manuala
- am scos capacul si am adaugat toate legumele (ceapa, radacinoase, ardeii, cartofii, rosiile tocate) si am setat din nou presiune, timp de 5’; am depresurizat din nou manual
- am scos capacul de presiune si am adaugat o lgita sare, taiteii (am avut proaspeti) si borsul si am dat intr-un clocot pe fct saute
- am servit cu patrunjel tocat
Pofta buna!
No Comments