A fost o saptamana obositoare, neprevazuta, dar partea buna – mereu caut partea buna a lucrurilor mai putin placate – e ca am fost acasa cu ai mei dragi. Pentru ca saptamana aceasta nu am avut timp sa le pregatesc o „zama” buna, astazi, mi-am luat revansa. Stiu ca le place 🙂
Imi era dor si mie de o ciorba de cartofi cu tarhon, iar pentru ca am gasit tarhon proaspat, nu am mai stat pe ganduri. Stiti cum mirosea la noi in casa de la tarhon? A bun, a cald si a iubire. Pentru ca astazi, dintre toate zilele, astazi e o zi speciala pentru doi oameni care acum muuuulti ani si-au spus DA.
Ingrediente:
- 6 cartofi albi potriviti
- 2 morcovi potriviti
- 2 rosii
- 1 ceapa mare
- 1 telina potrivita
- 1 patrunjel radacină
- 1 păstarnac
- 1 ardei gras
- 200 gr smantana 33%
- zeama de la o lamaie
- 50 g unt
- cateva fire de tarhon, dupa gust (eu am pus 7-8 fire de tarhon)
Cum am procedat:
- am tocat ceapa si am taiat radacinoasele si ardeiul cubulete
- am inabusit legumele in apa si untul topit
- odata inmuiate, am adaugat cartofii taiati cuburi si am turnat deasupra cca 2,5-3 l de apa cald, fiarta separat
- am lasat sa fiarba si cartofii impreuna cu legumele, cam 25′, dupa care am adaugat rosiile tocate mărunt si am mai lasat vreo 15′ pe foc, mediu
- am tocat tarhonul si l-am amestecat cu zeama de lamaie, dupa care l-am adaugat in ciorba si am mai dat intr-un clocot
- la final, am adaugat smantana si am omogenizat
- am servit cu tarhon proaspatat tocat, bineinteles 🙂
Ador tarhonul!
Pofta buna!
No Comments