Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Ciorba de cartofi cu tarhon

octombrie 15, 2020

A fost o saptamana obositoare, neprevazuta, dar partea buna – mereu caut partea buna a lucrurilor mai putin placate – e ca am fost acasa cu ai mei dragi. Pentru ca saptamana aceasta nu am avut timp sa le pregatesc o „zama” buna, astazi, mi-am luat revansa. Stiu ca le place 🙂

Imi era dor si mie de o ciorba de cartofi cu tarhon, iar pentru ca am gasit tarhon proaspat, nu am mai stat pe ganduri. Stiti cum mirosea la noi in casa de la tarhon? A bun, a cald si a iubire. Pentru ca astazi, dintre toate zilele, astazi e o zi speciala pentru doi oameni care acum muuuulti ani si-au spus DA.

Ingrediente:

  • 6 cartofi albi potriviti
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 rosii
  • 1 ceapa mare
  • 1 telina potrivita
  • 1 patrunjel radacină
  • 1 păstarnac
  • 1 ardei gras
  • 200 gr smantana 33%
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g unt
  • cateva fire de tarhon, dupa gust (eu am pus 7-8 fire de tarhon)

Cum am procedat:

  • am tocat ceapa si am taiat radacinoasele si ardeiul cubulete
  • am inabusit legumele in apa si untul topit
  • odata inmuiate, am adaugat cartofii taiati cuburi si am turnat deasupra cca 2,5-3 l de apa cald, fiarta separat
  • am lasat sa fiarba si cartofii impreuna cu legumele, cam 25′, dupa care am adaugat rosiile tocate mărunt si am mai lasat vreo 15′ pe foc, mediu
  • am tocat tarhonul si l-am amestecat cu zeama de lamaie, dupa care l-am adaugat in ciorba si am mai dat intr-un clocot
  • la final, am adaugat smantana si am omogenizat
  • am servit cu tarhon proaspatat tocat, bineinteles 🙂

Ador tarhonul!

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.