Kidscuiți Patiserie

Sticks cu parmezan

ianuarie 2, 2024

In concediu fiind, mai fac una alta alor mei. Dulce avem, voiam ceva sarat, de rontait, mai ales ca tot stam in casa, mai vedem un film de Craciun. Cred ca ne uitam la filme de Craciun pana la Paste…

Ingrediente

  • 400 gr faina (eu am folosit faina alba pentru paine)
  • 100 gr parmezan ras
  • Un praf sare (2ani+)
  • 4 gr drojdie deshidratata
  • 230 ml lapte (vegetal in caz de aplv)
  • 70 gr unt (Alsan in caz de aplv)

Cum am procedat

  • am pus laptele pe foc impreuna cu untul si am lasat 3-4’ cat sa se topeasca untul si sa se incalzeasca putin laptele.
  • am amestecat faina cu parmezanul, sarea, drojdia.
  • am adaugat laptele caldut amestecat cu untul si am framantat la robot cateva minute pana cand am obtinut un aluat omogen, moale, elastic, deloc lipicios.
  • am intins aluatul si l-am impaturit, apoi l-am lasat 30’ sub servet umed. 
  • am efectuat si a doua impaturire si am lasat aluatul din nou 30’ sub servet.
  • am intins aluatul cu un sucitor, grosime 0.5cm si am decupat fasii subtiri pe care le-am rulat sub forma de grisine.
  • am asezat grisinele in tava, pe foaia de copt si le-am copt timp de 10-15’ in cuptorul preincalzit la 200 grade. 
  • au iesit 3 tavi; cat timp s-au copt grisinutele, am tinut aluatul sub servet

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.