In noaptea dintre ani, am servit printre altele, o tarta dulce sarata, cu branza de capra, ceapa caramelizata si smochine. A fost mmmmmm, delish si apreciata de toata lumea.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 100 gr unt rece sau margarina Alsan
- 8 lg apa rece (in fct de textura)
- 2 lg pesmet
- Lapte (animal sau vegetal) pentru uns
- seminte de susan
- 2 cepe rosii mari sau 3 medii
- 100 gr branza de capra
- 1 lg sirop de curmale / miere bio certificata (1an+)
- 3 lg ulei de masline
- 2 lg zeama de lamaie
- Sare de mare (2ani+)
- oregano, cimbru
- 5-6 smochine proaspete
Cum am procedat
- am pus ingredientele pentru aluat in vasul robotului si am framantat pana cand am obtinut un aluat modelabil, moale pe care l-am bagat la rece 30’
- intre timp, am taiat ceapa fideluta si am inabusit-o in tigaie in uleiul de masline, siropul de curmale si zeama de lamaie
- am intins aluatul direct pe foaia de copt, am uns cu branza si am adaugat, in ploaie, pesmetul
- deasupra am adaugat ceapa caramelizata in centrul tartei si smochinele, am pliat marginile deasupra
- am uns marginea cu lapte si presarat semintele de susan
- am copt la 180 gr cca 35-40’
- am servit cu salata rucola.
Pofta buna!
2 Comments
Cand se adauga smochinele?
La final, deasupra, inainte de a baga in cuptor.