Patiserie

Tartă cu ceapă, brânză și smochine

ianuarie 1, 2024

In noaptea dintre ani, am servit printre altele, o tarta dulce sarata, cu branza de capra, ceapa caramelizata si smochine. A fost mmmmmm, delish si apreciata de toata lumea.

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 100 gr unt rece sau margarina Alsan
  • 8 lg apa rece (in fct de textura)
  • 2 lg pesmet
  • Lapte (animal sau vegetal) pentru uns
  • seminte de susan
  • 2 cepe rosii mari sau 3 medii
  • 100 gr branza de capra 
  • 1 lg sirop de curmale / miere bio certificata (1an+)
  • 3 lg ulei de masline
  • 2 lg zeama de lamaie
  • Sare de mare (2ani+)
  • oregano, cimbru
  • 5-6 smochine proaspete

Cum am procedat

  • am pus ingredientele pentru aluat in vasul robotului si am framantat pana cand am obtinut un aluat modelabil, moale pe care l-am bagat la rece 30’
  • intre timp, am taiat ceapa fideluta si am inabusit-o in tigaie in uleiul de masline, siropul de curmale si zeama de lamaie
  • am intins aluatul direct pe foaia de copt, am uns cu branza si am adaugat, in ploaie, pesmetul
  • deasupra am adaugat ceapa caramelizata in centrul tartei si smochinele, am pliat marginile deasupra
  • am uns marginea cu lapte si presarat semintele de susan
  • am copt la 180 gr cca 35-40’
  • am servit cu salata rucola.

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Corina februarie 26, 2024 at 2:08 pm

    Cand se adauga smochinele?

    • Reply Sorina martie 1, 2024 at 6:07 am

      La final, deasupra, inainte de a baga in cuptor.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.