Patiserie

Mini-pancakes

mai 3, 2021

E luni, inceput de saptamana…cat ma mai plang eu lunea…la fel in fiecare saptamana. Mai greu e si cand ma gandesc ca toti cei de acasa petrec cu familia Pastele, iar eu, munca, scoala, munca, scoala. Bine, mie mi-ar placea sa sarbatoresc Pastele cu fiecare religie in parte, chiar imi place, mai ales daca asta ar veni si cu zile libere. :p

Pentru asa o zi de luni, grea zi, am ales de pregatit niste pancakes, mereu si mereu pancakes. Le fac mici, mi se pare ca le pot manevra mai usor, nu mi se mai rup, pleostesc si nu mai apar chinuite…in plus, sunt si dragalase. Am pregatit umplutura intr-un minut si le-am copt in vreo 20 de minute, deci se pot incadra la categora de ”paparapid”. Copilul e multumit, tata mananca 150 de bucati ca sa se sature, iar eu imi beau cafeau mustacind…

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 250 ml lapte de cocos (de baut, nu full fat)
  • 2 lg ulei de rapita presat la rece (alt ulei de calitate)
  • 170 gr faina grau spelt 630 (sau grau normal 650)
  • 2 lgite praf de copt BIO

Cum am procedat:

  • am amestecat ingredientele cu un tel, intr-un castron 🙂
  • dupa, cu o lingurita mica (de aia de cafea), am pus aluatul in tigaia bine incinsa, fara grasime
  • dupa ce au aparut bulele miraculoase pe suprafata clatitutelor, le-am intors si pe cealalta parte si le-am lasat inca 1-2 minutele sa se gateasca; se gatesc foarte rapid, fiind asa micute, asa ca, atentie sa nu le ardeti
  • am servit cu fructe, afijune (de la Papamigdal) si iaurt

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.