Vine Craciunul, vine! Chiar mai e putin si ne bate la usa. Vine si la romani, vine si la francezi sau americani. Fiecare se pregateste dupa obiceiul locului, dar cel mai important, toti pregatim cu dragoste.
Ingrediente:
- 250 gr lapte integral animal sau vegetal
- 1 pachetel (9gr) drojdie uscata BIO
- 2 lg Dulcisor by Sweeteria (optional, 3ani+)
- 125 gr unt moale (sau margarina Alsan in caz de aplv)
- 1 ou
- 500 gr faina grau Manitoba
- topping: 1 galbenus + seminte (susan negru si alb, canepa)
Cum am procedat:
Varianta Thermomix
- am pus laptele impreuna cu drojdia si dulcisorul in bol, am selectat 6 minute / 37 grade / viteza 2
- am adaugat untul bucatele si oul in bol, am selectat 3 minute / 37 grade / viteza 2
- am adaugat faina si am selectat programul de Framantare / 4 minute, dupa care am lasat la dospit in bolul acoperit cca 1h30′
- dupa dospire, am impartit aluatul in 11 bile egale pe care le-am asezat in forma unui bradut – vezi imagine
- am lasat aluatul la o a doua dospire timp de 60′, dupa care am uns bilele cu galbenus si am adaugat semintele
- am copt bradutul timp de 30′ in cuptorul preincalzit la 180 grade
- dupa coacere, am scos tava din cuptor si am acoperit-o cu un servet curat
Varianta clasica
- am incalzit usor laptele si am adaugat drojdia si dulcisorul
- intr-un bol, am turnat amestecul lichid, am amestecat impreuna cu oul
- am adaugat faina si, cu ajutorul robotului, am framantat aluatul
- am adaugat untul bucatele, fara sa opresc malaxorul, pana cand untul a fost incorporat si aluatul se desprinde de pe peretii vasului
- am lasat aluatul la dospit cca 1h30′
- dupa dospire, am impartit aluatul in 11 bule egale pe care le-am asezat in forma unui bradut – vezi imagine
- am lasat aluatul la o a doua dospire timp de 60′, dupa care am uns bilele cu galbenus si am adaugat semintele
- am copt bradutul timp de 30′ in cuptorul preincalzit timp de 30′
- dupa coacere, am scos tava din cuptor si am acoperit-o cu un servet curat
Pofta buna!
No Comments